5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 6

Culy 6 feb 2017 Inspiratie

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

The Primal Pantry energierepen

1. Dol op energierepen? Goed nieuws: The Primal Pantry is namelijk nu verkrijgbaar in Nederland. Zij maken koudgeperste repen van rauwe ingrediënten, zoals fruit, noten en dingen als cacao en kokos. Voor extra veel energie.

Er zijn vijf soorten: Coconut Macadamia, Apple Pecan, Brazil Nut Cherry, Almond Cashew en Hazelnut Cacao. Alle bars zijn vegetarisch, veganistisch, gluten- en zuivelvrij en bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suiker, soja of plantaardige olie.

Een reep kost € 1,75 en is te koop bij onder andere Albert Heijn, AH To Go en Marqt.

291fad6e03a0bae2987ac09685011ef0b6553b34

2. Pindakaas voor pittige tantes: de Pindakaaswinkel in Amsterdam maakt een spicy potje pindakaas met chilipeper en citroengras. Yum! Wij zijn fan. Je koopt ‘m in de winkel of online.

AZUME Keramische Rijstkoker

3. Fans van rijst opgelet: na een succesvolle crowdfunding campagne is de AZUME keramische rijstkoker, van de Nederlandse ontwerper Ben Oostrum, van China gearriveerd in Rotterdam.

Speciaal voor mensen die niet iedere dag rijst koken én van lekker eten houden, is deze rijstkoker ontworpen. Rijst koken in de AZUME is makkelijk en het resultaat is verrukkelijk, want rijst laat zich bij uitstek goed klaarmaken in keramiek. In deze pan kook je de rijst kort en laat je hem vervolgens, zonder vuur, in de pan nastomen. Doordat keramiek de warmte mooi vasthoudt, koelt de rijst hierbij niet af.

De Azume is nu te koop in de webshop.

tafelkleed

4. Van dit katoenen tafelkleed met vissendessin van HEMA worden we helemaal vrolijk. En dat voor maar 14 euro… In de winkel en online te koop.

Spaghetteria0266

5. Spaghetteria, onze favoriete pasta-bar, viert zijn vijfde verjaardag met kleurrijke verse pasta’s in hun vestiging in Amsterdam-Oost.

De zwarte spaghetti, gekleurd met inktvis-inkt, werd al een tijdje geserveerd bij Spaghetteria. Maar er zijn veel meer kleuren mogelijk en die kun je daar vanaf nu eten. Zo wordt er rode pasta gemaakt met behulp van rode bieten, voor groen wordt basilicum gebruikt en zelfs paars-kleurige Pappardelle gemaakt van paarse wortel behoort tot de opties. De kleur is niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan de smaak van de pasta.

Dagelijks kun je vanaf 17.00 aanschuiven bij Spaghetteria Oost om de nieuwe kleurrijke pasta’s te proeven.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 6
Sluiten