Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 17 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Aziatisch & Zuid-Amerikaans restaurant Ají in Rotterdam

Sterrenchef Mario Ridder gooit in zijn restaurant Ají in Rotterdam de Aziatische en de Zuid-Amerikaanse keuken met elkaar in de mix. En da’s nog niet alles: de chef voegde ook een flinke scheut Spaans temperament toe.

Restaurant Ají

Mario Ridder, waar ken je die naam ook alweer van? Je kent de chef vast nog van restaurant De Zwethheul** en Joelia in Rotterdam.

In november opende hij Restaurant Ají, zijn vierde zaak in Rotterdam. Hij staat ook nog steeds in de keuken bij Joelia en runt daarnaast CEO baas van het vlees en CEO baas van de lunch. Samen met zijn voormalig souschef Pelle Swinkels bekokstoofde hij het idee voor Ají: Zuid-Amerika meets Azië meets Spanje en dat allemaal op één bord.

Restaurant Ají

Taco’s, dumplings en polenta

Of liever gezegd: heel veel borden, want op de menukaart vind je alles van hapjes tot aan vis- en vleesgerechten. En dat dus allemaal met die Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Spaanse invloeden. Het begint al goed met de bites: oesters met sesam, bosui & (Japanse) sambai azijn worden afgewisseld met Chorizo Belotta en boquerones (ansjovis) met artisjok op toast.

Verder is de kaart opgedeeld in vis, vlees of vega. Er zijn taco’s met gekonfijte varkenswang, zwarte bonen & avocado, maar ook gambadumplings met dashi en kip. Of voor vegetariërs: polenta met mais, avocado en rode ui. Toe komt de filosofie van het restaurant weer mooi samen in de Spaanse crema catalana met Aziatische yuzu en kaneel.

Ají is van dinsdag t/m zaterdag geopend en serveert ook lunch. Kijk op de site voor de actuele openingstijden.

Restaurant Ají

Pannekoekstraat 40A
3011 LH Rotterdam

Restaurant Ají
Restaurant Ají
Restaurant Ají
Restaurant Ají
Bron: Restaurant Ají

MEER HOTSPOTS IN ROTTERDAM

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.