Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 14 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Bij deze restaurants in Den Haag kun je nu afhalen

In ons liveblog over toffe initiatieven in de food wereld houden we elke dag álles bij dat er in de gastronomie gebeurt. Zoals restaurants die nu (tijdelijk) overstappen op afhaal- en bezorgmogelijkheden om te kunnen overleven in deze voor hen ook zware tijd. Wij zetten de restaurants in Den Haag waar je nu kunt afhalen voor je op een rijtje.

Het zijn onzekere tijden voor de horeca: chefs, bartenders, personeel en hun leveranciers en producenten zitten gedwongen thuis en verdienen geen geld of zitten met overschotten. Daarom bedenken velen van hen creatieve oplossingen om in bepaalde vorm door te kunnen werken. Afhaalmaaltijden aanbieden is er daar één van.

> Lees ook: Zo kun je jouw favoriete restaurants blijven steunen tijdens de corona-crisis

Afhalen is dus je favoriete restaurant steunen. Maak er gebruik van!
Wij zetten de restaurants in Den Haag waar je nú kunt afhalen voor je op een rijtje.

Deze lijst wordt regelmatig aangevuld. Tip de redactie op [email protected]

Restaurants in Den Haag waar je nu kunt afhalen

 • Bartine
  Het leuke Bartine in Den Haag is gelukkig nog altijd open. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je allerlei lekkers bij ze halen. Bestellen via de site.
 • De Basiliek
  Restaurant De Basiliek in Den Haag heeft een mooi bezorgmenu samengesteld. Met lekkere specials als ossobuco, ravioli of ‘Lisboa octopus’. Meer info via Instagram.
 • Little V
  Eindelijk! Little V in Rotterdam en Den Haag maakt het nu ook mogelijk om de lekkerste Vietnamese gerechten af te halen. Van vrijdag t/m zondag kun je bij ze terecht. Bestel een dag van tevoren of op dezelfde dag tot 13:00 uur. Kijk voor meer info en het menu op Instagram.
 • Restaurant ñ
  We verlangen weer naar een tijd waarin we bij restaurant ñ in Den Haag plaats kunnen nemen op dat fijne terras voor de deur. Tot het zover is kun je het Haagse restaurant blijven steunen door gebruik te maken van hun afhaal- en bezorgmogelijkheden. Elke vrijdag en zaterdag is er een menu met meerdere gerechtjes als gerookte knolselderij met puree van koffie en pistache en tuinbonen. Meer info op Instagram.
 • Palmette
  Restaurant Palmette is nu van vrijdag t/m zondag open for business! Je haalt er een viergangenmenu, losse maaltijden, ontbijt, patisserie en meer. Meer info op de site.
 • Portfolio
  Restaurant Portfolio werkt as we speak hard aan een menu dat je bij ze kunt afhalen. Waarschijnlijk gaat het vandaag nog live. Houd het in de gaten op Instagram.
 • Ruiseñor
  Bij restaurant Ruiseñor in Den Haag kookt de chef Mexicaans op basis van zijn emoties. Ook nu. En we zijn heel benieuwd hoe dat zich vertaalt naar het take-away menu dat ze nu aanbieden. In ieder geval lezen we ‘churros van zoete aardappel’ en meer hoeven we eigenlijk niet te weten. Meer info via Facebook.
 • Vincenzo’s Pizza
  Vincenzo’s in het Statenkwartier in Den Haag is elke dag van 17:00-21:30 uur open voor take-away. Thuisbezorgen doen ze ook. Dat betekent dat je nu ook thuis kunt genieten van hun heerlijke pizza’s, waarvoor ze het deeg maar liefst 72 uur laten rijzen. Meer info op Instagram.
 • Zheng
  Wij hebben al eens een fantástische avond gehad bij Zheng in Den Haag, dat toprestaurant dat je Chinees eten voorschotelt zoals je dat nog niet eerder hebt geproefd. En goed nieuws: ze lanceerden een speciaal menu voor take-away en delivery. Houd hun Instagram-pagina in de gaten!

Leveranciers waar je nu kunt afhalen (#supportyourlocals)

 • Free Beer Co.
  Bestellen via de babyfoon = bier scoren bij bierwinkel Free Beer Co. in Den Haag. Via die babyfoon geef je door wat je wil hebben, even later wordt het voor je klaargezet op een tafeltje voor de deur. Zo kun je die 1,5 meter afstand zéker opvolgen. Meer info.
 • Supportyourlocalsnl.nl
  Samuel Levie heeft een boodschap: “stop met hamsteren bij de supermarkt en bestel bij jouw lokale producenten”. Die hebben de financiële steun namelijk het hardste nodig: in heel Nederland worden lokale voedselproducenten zwaar geraakt door de corona-crisis. Via supportyourlocalsnl.nl kun je een boodschappenbox bestellen vol met producten van producenten die normaal aan de horeca leveren in jouw buurt.

> Check ook ons liveblog over toffe initiatieven in de food wereld voor dagelijks updates.