Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 28 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Bartine in Den Haag: ontbijten en lunchen in Scandinavische stijl

Ga ontbijten of lunchen bij Bartine in Den Haag en je kunt er weer even tegenaan. Deze fijne hotspot richt zich op de beste koffie en een huisgemaakt ontbijtje of lunch, in Scandinavische stijl. Want eigenaren Nils Klinkspoor en Casper Talsma willen het nét even anders doen dan andere lunchzaken.

Serieus goede koffie serveren ze, zoals je ook veel tegenkomt in koffiezaken in Londen. De menukaart is geïnspireerd door de Scandinavische keuken. En de sfeer doet dan weer denken aan de creatieve sfeer van Berlijn. Bovendien kun je hier fijne muziek verwachten, want Casper is naast eigenaar óók gitarist in de band The Indien.

Bartine
Bron: Bartine

Creatieve lunchkaart

Naast met een goed gevulde nieuwe Spotify-lijst, vertrek je hier ook met wat lekkers in je maag. Want héél fijn: de lunchkaart is allesbehalve afgezaagd.

Toast met hummus, aangevuld met ingemaakte kool en komkommer, geroosterde wortelen en bieten en daikon bijvoorbeeld. Of toast met een crème van witte bonen, gebakken en ingemaakte paddestoelen, rammenas, peterselie-olie en een zachtgekookt eitje. Klinkt behoorlijk creatief, toch?

Ontbijt en koffie

Ook van het ontbijt word je vrolijk: bircher muesli (overnight oats) met stoofpeertjes, yoghurt en pistachenootjes. Kanelbullar (Zweedse kaneelbroodjes) of gewoon een perfect zachtgekookt eitje met ‘broodsoldaatjes’ van brioche.

Maar je kunt ook langs droppen voor een kop koffie en een amandelcroissantje of een lekker stuk amandeltaart met saffraan en sinaasappel.

Bartine is van dinsdag t/m zondag geopend voor ontbijt en lunch. Kijk voor openingstijden op de site.

Het adres van Bartine:

Herengracht 11
2511 EG Den Haag

Meer leuke hotspots in Den Haag:

Little V
Palmette
Het Kroketloket

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.