Redactie
Redactie Kooktips 14 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Dit is de beste manier om vlees versneld te ontdooien

Geen uren de tijd om je bevroren vlees te ontdooien? Lees dan gauw verder. Het lijkt een ingewikkeld verhaal, maar dat is het allerminst. Door het gebruik van een schaal met lauwwarm water en een druppelende kraan met koud water kun je geheel veilig, maar toch versneld je vlees laten ontdooien.

Nog steeds is en blijft de beste manier om vlees te ontdooien in de koelkast. Hierdoor is de kans op het ontstaan van schadelijke bacteriën minimaal én krijgt het vlees de tijd om de ijskristallen te absorberen wat de structuur alleen maar ten goede komt.

Heb je helaas niet zoveel tijd? Dan is er een andere, snellere manier waarbij nog steeds de kans op schadelijke bacteriën minimaal is.

Snel vlees ontdooien: zo doe je dat

Haal het vlees uit de verpakking en leg het in een ruime schaal. Vul met lauwwarm water en zet de schaal in de gootsteen. Draai de kraan koud en zet aan op ‘druppelstand’. Door het druppelende water blijft de temperatuur ervan constant wat het proces versnelt, maar kan het vlees wel blijven ontdooien. Daarbij houdt het het water in beweging waardoor de groei van bacteriën zo min mogelijk blijft. Laat in de schaal liggen totdat het volledig is ontdooid.

Bij kipfilets of worsten duurt dit ongeveer 20 minuten en bij grotere stukken vlees kan het wel een uur duren. Maar voorkom dat het langer dan vier uur blijft liggen.

Meer over invriezen en ontdooien:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.