Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 30 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij Ruiseñor in Den Haag kookt de chef Mexicaans op basis van zijn emoties

Bij Mexicaans eten denken we aan bonen, mais, tortilla’s, guacamole, koriander, nacho’s misschien. Als dat je instelling is als je naar Ruiseñor in Den Haag gaat, zul je misschien worden teleurgesteld. Maar als je erheen gaat voor een wel heel bijzondere culinaire avond, dan zeker niet.

Chef-kok Alberto Nol doet namelijk aan wat hij noemt ‘Mexican Emotional Cuisine’: koken op basis van zijn emoties.

Mexican Emotional Cuisine werkt precies zoals het klinkt. De kok voelt, denkt en kookt – zonder rekening te houden met enige culinaire regels. Hij gelooft in emoties als deel van het creatieve proces dat smaken van ingrediënten samenbrengt in gerechten. Als je de prachtig opgemaakte creaties eet, moet je als het ware voelen wat voor emotie daarachter schuilgaat.

Afbeelding van restaurant Ruiseñor in Den Haag 2

De obers helpen je daar gelukkig graag mee: ze vertellen niet alleen wat er in het gerecht zit, maar ook het verhaal erachter, over de geschiedenis of zelfs het liefdesleven van de chef. Dat maakt de ervaring alleen nog maar beter.

Het menu bij Ruiseñor in Den Haag

Er is dus wel een menu (€58,50 zonder dessert), dat eens in de drie maanden wisselt, maar Ruiseñor heeft geen traditioneel à la carte-menu. Want als Alberto een nieuw idee heeft, wil hij dat gerecht het liefst dezelfde avond nog serveren. Emoties komen en gaan, zeg maar.

Afbeelding van restaurant Ruiseñor in Den Haag 3

De gerechten zijn in de basis Mexicaans, maar de chef werkt ook graag met ingrediënten uit andere keukens. Hij combineert bijvoorbeeld Japanse octopus met polenta en Parmezaan; tartaar van zeevruchten met avocado en pittige Mexicaanse saus; paté van kip met pistache en karamel-chilisaus.

Klinkt gek? Tja, dat zijn emoties soms ook. Maar als ze resulteren in zulke mooie gerechten, zijn wij wel de laatste die de chef zouden aanmoedigen anders te voelen. Restaurant Ruiseñor is zeker een bezoekje waard!

Het adres van Ruiseñor in Den Haag

Denneweg 120A
​2514 CL Den Haag

Het restaurant is op dinsdag t/m zondag geopend van 18.00 uur (de keuken sluit om 22.00 uur). Reserveren kan via de site.

Meer restaurants in Den Haag:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.