Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 31 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 3 november t/m 9 november: gerechten waar je het warm van krijgt

Het weekmenu van deze week zit vol gerechten waar je het vanzelf warm van krijgt. We trappen af met een uitstapje naar Italië met pastaschelpen in ‘ndujasaus en eindigen met een dampende kom witte bonensoep. Daartussen vind je nog meer gerechten die troostrijk, kruidig en gewoon lekker zijn. Zeven dagen lang eten dat perfect past bij avonden waarop je liever binnen blijft.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Culys’s weekmenu voor 3 november t/m 9 november:

Maandag

We kunnen er niet omheen: ‘nduja heeft onze keukens verovert. Deze pittige, smeerbare worst uit Calabrië ligt tegenwoordig gewoon in het supermarktschap en dat maakt hem ideaal voor snelle maaltijden. Zoals bij deze pastaschelpen met een simpele tomatensaus vol ‘nduja en wat pecorino erover. Zo klaar, maar met de volle smaak van een gerecht dat veel meer moeite lijkt te kosten.

> Naar recept: pastaschelpen met snelle ‘nduja-tomatensaus

Pastaschelpen met saus van 'nduja en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

De klassieke Caesar salade kennen we allemaal: knapperige sla, croutons, Parmezaan, ansjovis en die romige dressing met een vleugje citroen. Maar soms is het leuk om er iets eigens van te maken. Deze versie doet dat met malse kippendijen en krokant gebakken spek. vertrouwd, maar net even spannender, idaal voor dit weekmenu.

> Naar recept: caesar salade met kippendijen

Caesar salade met kip en spek
Bron: Culy.nl

Woensdag

Als je van koken houdt, hoort okonomiyaki absoluut op je lijstje. Deze Japanse pannenkoek is hartig, speels en zit boordevol smaak. Bovenop komt dat kenmerkende streepjespatroon van mayonaise en okonomiyaki-saus — simpel, maar zó verslavend lekker.

> Naar recept: okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

okonomiyaki hartige pannenkoek uit japen
Bron: Culy.nl

Donderdag

Zin in iets met pit? Deze Indiase eicurry barst van de smaak en heeft precies dat hartige randje waar je trek van krijgt. De kruidige saus past perfect bij hardgekookte eieren — logisch eigenlijk. Serveer met rijst, naan of, als je echt wilt uitpakken, paratha.

> Naar recept: Indiaas geïnspireerde eiercurry

6_Indiase-eiercurry
Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Hét voordeel van de donkere dagen? Dat we tijdens dit weekmenu weer kunnen genieten van die typische wintergerechten zoals dit boerenkool (basis)recept mét worst. Een heerlijk gerecht om je weekend mee in te gaan.

> Naar recept: klassieke boerenkool

Stampot Boerenkool
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zaterdag

Wij zijn dol op recepten met (witte) bonen, dus werd het hoog tijd voor een witte bonensoep. Een vullend gerecht met allerlei heerlijke smaakmakers.

> Naar recept: witte bonensoep met chipotle en groene kruiden

Witte bonensoep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

In Amerika is het de gewoonste zaak van de wereld: pompoen in zoete baksels. Hier moeten we er soms nog even aan wennen, maar geloof ons, het werkt geweldig. In deze cheesecake repen zorgt de pompoen voor een volle, kruidige smaak die perfect past bij de herfst. De perfecte afsluiter voor dit weekmenu.

> Naar recept: herfstige cheesecake repen met pompoen

cheesecakerepen met pompoen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. 7x recepten voor een relaxed etentje thuis (+ toetjestips!)
  2. Dit is de truc waardoor pompoen snijden en schillen eindelijk makkelijk wordt
  3. Lasagne met garnalenragù en rokerige habanero-olie
  4. Mexicaans stoofvlees (barbacoa) met polenta
  5. Ode aan Jonnie Boer: Zwolsche Stoof
  6. Sauzige gnocchi ovenschotel met mozzarella en Italiaanse worstjes van Nonna

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎁

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.