Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 12 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

25 x gerechten die je tijdens voetbal kijken kunt eten (of andere sportwedstrijden)

Dit is misschien wel het vreemdste artikel dat de afgelopen bijna 10 (!) jaar op Culy staat, want wij willen altijd kijken naar ons eten. Toch is het een relevante, denken wij. Want wat is nu irritanter dan de hele tijd moeten kijken naar wat er in je mond gaat, terwijl je eigenlijk naar een scherm wilt kijken? Een specifiek scherm dan: een scherm met daarop een superspannend (sport) evenement zoals het EK voetbal. Alleen daarvoor maakt Culy een uitzondering: 25 simpele gerechten die je zonder gedoe kunt eten tijdens voetbal.

Normaal is het eyes on the ball! (ha!)

25 x gerechten die je tijdens voetbal kijken kunt eten (of andere sportwedstrijden)

1. Pizza! Pizza! Pizza!

Wat is er makkelijker dan pizza om te eten tijdens voetbal kijken? Culy zou Culy natuurlijk niet zijn als we jou wel een héél lekkere pizza laten eten. Dus zeg voor altijd gedag tegen de diepvriespizza’s en beloof plechtig dat je die nooit meer zult eten.

Maar (even arrogant) dat wil je waarschijnlijk niet eens meer na deze varianten. Van Japan tot Italië, er zijn er inmiddels zoveel verschillende, we konden bijna niet kiezen! Let op: let wel op de temperatuur, een te hete pizza in de mond, kan nadelige gevolgen hebben.

Een heel scala aan pizzarecepten:

 2. Empanadas of samosa’s

Empanadas en samosa’s komen uit twee compleet andere werelddelen en lijken ook niet helemaal op elkaar. Maar voor het gemak zetten we ze onder 1 noemer. Het is vlees (maar kan ook vega) samen met groente in een pakketje van deeg, lekker krokant gebakken. Alles vast te houden in 1 hand, zo naar je mond te brengen, terwijl je voetbal kijkt. Alleen soms even wat precisiewerk voor het dippen in een lekker (pittig) sausje.

Pakketjes vol met lekkers:

empanadas

 3. Dim sum & sushi

Deze hemelse pakketjes zijn bijna zonde om op te eten, zonder te kijken, maar de zintuigen naast de ogen (want die kijken naar voetbal) zullen hun werk volop doen. Kies van tevoren jouw favoriete smaken en laat je bij iedere hap weer verrassen door de simpele, goede ingrediënten die gezamenlijk voor een feestje in jouw mond zorgen. Hopelijk zorgt het voetbal ook voor een feestje op het scherm bij!

Leef je uit met deze recepten:

4. Goed gerolde wraps

Inmiddels hebben we in Nederland al een goede band opgebouwd met wat wij noemen wraps. Eigenlijk een Mexicaans gerecht, maar waar wij aan de haal zijn gegaan en hebben gevuld met allerlei lekkere vullingen. De bekendste is wel zalm met roomkaas en misschien spinazie. Maar je kunt zoveel meer dan dat. Ga de keuken in, sla je slag en start met rollen. Dat is beste manier om te zorgen dat je tijdens het voetbal kijken achteloos kunt happen!

Rolling, rolling, rolling recepten:

Gezonde wraps met tofu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

5. Hamburgers

Dit was een twijfelgevalletje of het wel mogelijk was om voetbal te kijken en hamburgers te eten. Je hebt immers altijd het gevaar dat er iets uitdruipt of valt, wat voor problemen kan zorgen. Maar je hoeft het niet met mes en vork te eten, dus de hamburgers hebben de finale toch nog wel gehaald. We zetten er een aantal fantastische op een rijtje, waarvan je vanzelf kunt gaan juichen.

Zó eet je een hamburger zonder te knoeien

Hamburgerrecepten:

Superbowl feestje?

In Amerika is de Superbowl (American football, niet zoals ons voetbal, maar meer als rugby) zo ongeveer het grootste sportevenement van het jaar en worden er ware Superbowl feestjes gehouden. Ook een idee voor in Nederland? Laat je inspireren door Delish.com, zij geven maar liefst 75+ tips voor party foods tijdens een Superbowl feestje. Handig!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.