Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gruwelijk lekkere vegan burger (met de Beyond Burger!)

Dit recept is voor de vleeseters die af en toe willen minderen met vlees, maar die niet willen inleveren op smaak. Want de Beyond Burger komt qua smaak en textuur zó bewonderenswaardig dicht bij een gewone hamburger, dat het wel tovenarij lijkt. Wij maakten er een gruwelijk lekkere vegan burger mee.

Toen we de Beyond Burger (nu met vernieuwd recept) proefden, wisten we dan ook meteen dat we er een klassieke, good old fashioned hamburger mee wilden maken. Zo’n ultieme guilty pleasure (niet dat je je daar enigszins schuldig over zou hoeven voelen, maar je snapt wat we bedoelen) met alles erop en eraan.

Vegan beyond burger
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vegan burger met de Beyond Burger

Begin met het bereiden van de gekarameliseerde uien. Bak ze in een beetje olie op zeer laag vuur in zo’n 30 minuten zacht en zoet. Duurt even, maar dan heb je wat. Merk je tussendoor dat ze wat droog worden, voeg dan een klein scheutje water toe aan de pan.

Maak ondertussen de saus. Meng daarvoor alle ingrediënten in een kommetje door elkaar en zet opzij (en vooruit: doop je vinger er even in en proef, want lekker is ‘ie!).

Snijd de hamburgerbroodjes open en druppel er een beetje olie op. Bak ze op de open kant kort in een koekenpan (tip: in dezelfde pan kun je zo de burgers bakken) tot ze beginnen te bruinen. Hou goed in de gaten dat ze niet verbranden (het gaat algauw hard). Leg ze opzij.

Bak de Beyond Burgers in een scheutje olie op middelhoog vuur aan beide kanten gaar. Dat duurt ongeveer 6 minuten.

Nu kun je de vegan burgers gaan opbouwen. Besmeer de broodjes met de saus, leg de burger erop en stapel er achtereenvolgens de zoete uien, augurken, tomaat en sla bovenop.

Verpak de broodjes eventueel in een stukje aluminiumfolie zodat ze lekker klef worden (wij houden ervan!).

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.