Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 28 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Japanse minipizza’s met sushigember

Deze Japanse minipizza’s zijn zó mini dat ze het perfecte borrelhapje zijn. Je maakt ze van gyozavellen, belegd met Japanse ingrediënten én geraspte Mozzarella. Klinkt dat een beetje vreemd? Ja, dat klinkt een beetje vreemd. Is dat lekker? Verdomd lekker.

Het originele recept is afkomstig van Ivan Orkin, die je ook wel kent als de New Yorkse ramenkoning Ivan Ramen. Wij pasten het een beetje aan naar onze eigen smaak.

Japanse minipizza’s

Deze snack is ideaal om te maken als je net gyoza hebt staan maken en nog een half pakje gyozavelletjes over hebt (het gebeurt…). Op de Japanse minipizza’s gaat sushigember (verrassend lekker!), Mozzarella, Japanse Kewpie mayonaise, shichimi togarashi en katsuobushi: van die dunne bonito vlokken.

Je voelt de bui al hangen: dat wordt weer een tripje naar de Aziatische supermarkt. Maar het hoeft allemaal niet zo moeilijk: sushigember verkopen ze ook in de supermarkt, de Japanse mayo kun je vervangen door gewone, de katsuobushi kun je desgewenst weglaten (al zorgt het wel voor een interessant, licht vissig smaakje – plus: je trekt er fantastische dashi van).

Japanse minipizza's
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Verdeel de gyozavellen over de bakplaat. Bestrijk ze elk met een halve theelepel van de mayonaise. Bestrooi met zout en wat shichimi togarashi. Verkruimel de katsuobushi tussen je vingers en strooi die ook over de minipizza’s.

Leg de reepjes sushigember op de minipizza’s (wees niet te zuinig: de sushigember geeft een frisse smaak aan de pizza’s) en verdeel er daarna de Mozzarella over.

Maak af met de sesamzaadjes en bak in 5 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

Bestrooi de Japanse minipizza’s tot slot met de gehakte bieslook. Serveer ze met een koud (Japans) biertje. What else…?

Japanse minipizza's
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.