Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 5 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

De meest romantische toetjes voor Valentijnsdag

De meest romantische dag van het jaar staat weer voor de deur: Valentijnsdag. Dé dag om elkaar eens even lekker in de watten te leggen. En waarmee doe je dat beter dan lekkere toetjes? Daarom verzamelden wij de meest romantische toetjes voor Valentijnsdag voor je.

De meest romantische toetjes voor Valentijnsdag

Maak ze met een extra hoop liefde, dan komt het helemaal goed!

Perzische liefdestaart met rozenwater, kardemom en pistache

Zeg je rozen, kardemom en pistache in één adem, dan heb je sowieso onze aandacht. Gaat ‘t dan ook nog eens om een ware liefdestaart, dan moet het met jouw Valentijn helemaal goed komen. Spoiler: hoewel de taart er extravagant uitziet, is ‘ie eigenlijk heel makkelijk te maken!

Valentijnstaart: Perzische liefdestaart met rozenwater

> Naar recept: Perzische liefdestaart met rozenwater, kardemom en pistache

Roze sgroppino

Heb je uren in de keuken gestaan om een vullend liefdesmaal te bereiden? Dan ben je vast op zoek naar een romantisch doch fris toetje. Deze roze sgroppino zet je met framboos-, aardbei of rode bessen sorbetijs helemaal naar jouw hand. Wil je de boel wat up spicen, strooi er dan wat roze peper overheen voor extra pit.

> Naar recept: Roze sgroppino

Roze sgroppino
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Donutmuffins met frambozenjam

Deze donutmuffins houden het midden tussen donuts en muffins. Doordat ze worden gemaakt met zure room houden ze iets luchtigs en het suikerlaagje refereert naar onze favo snack: de donut. We vullen ‘m met frambozenjam en strooien er heel wat roze confetti over. Dan is het toch direct een romantisch toetje voor Valentijnsdag!

roze donutmuffins voor Valentijnsdag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Donutmuffins met frambozenjam

Makkelijke crumble met rood fruit

Kijk, zolang een toetje een goeie verhouding deeg en rood vers fruit bevat, kunnen we ‘m eigenlijk direct scharen onder romantische toetjes voor Valentijnsdag. Dat deze crumble ook nog eens super makkelijk te maken is, is helemaal mooi meegenomen!

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Makkelijke crumble met rood fruit

Roze dame blanche

Wat is er beter dan een klassieke dame blanche? Juist: een roze dame blanche! Een van de romantischere toetjes voor Valentijnsdag. We maken ‘m met Ruby chocolade (je weet wel, die roze) en dat maakt deze dame blanche helemaal onweerstaanbaar. Top ‘m af met je favo ijskoekje, wat rood of roze vers fruit en een flinke dot slagroom. Succes gegarandeerd!

Dame Blanche voor Valentijn
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Roze dame blanche 

Mini pavlova’s met framboos, lychee en rozen

Pavlova’s zijn de grande dame onder de toetjes. Sensueel, charmant én super lekker. Ook niet onbelangrijk: een pavlova is eigenlijk zo gemaakt. Mini pavlova’s al helemaal! Deze variant met lychees, frambozen en rozen is geïnspireerd op de Franse tarte ispahan, maar dan stukken makkelijker.

Mini pavlova's met frambozen Valentijnsdag
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Mini pavlova’s met framboos, lychee en rozen

Malabi, een romige pudding met pistache, rozen en kokos

Is de liefdestaart bovenaan dit artikel een te groots toetje voor Valentijnsdag, dan is deze Midden Oosterse malabi misschien wel iets voor je. Er zitten min of meer dezelfde ingrediënten in én het is zo in elkaar gezet. Eet de pudding koud, maar niet te koud. Dan gaan de subtiele smaken verloren en dat zou zonde zijn!

Malabi recept toetje nagerecht
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Malabi met pistache, rozen en kokos

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.