Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: de allerlekkerste appelmoes maken (een handig basisrecept)

Een oer-Hollands toetje dat zowel verrukkelijk als eenvoudig te bereiden is? Da’s natuurlijk appelmoes. En met dit basisrecept kun je binnen 15 minuten heerlijke appelmoes maken. Toetje klaar? Check.

Retro toetjes zijn helemaal hot en dat begrijpen we op de Culy-redactie maar al te goed. Want soms heb je trek in de simpele genoegens van het leven. Een van onze favorieten? Dat is appelmoes.

Met Culy’s superhandige basisrecept wordt appelmoes maken appeltje-eitje. Je zet dit toetje namelijk in no-time op tafel. Supersnel dus, maar ook ontzettend makkelijk én met maar 5 ingrediënten.

Basisrecept appelmoes maken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Wil je appelmoes maken zonder suiker? Dat kan zeker. Je kunt het weglaten uit het recept, of de suiker vervangen door een andere zoetstof als honing of Stevia. Voeg wel een eetlepel minder citroensap toe, om te voorkomen dat het te zuur wordt.

Basisrecept appelmoes maken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Basisrecept appelmoes maken

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.
  2. Voeg de appels toe aan een pan met het water. Doe ook het citroensap, suiker en kaneel in de pan en breng op middelhoge vuur aan de kook.
  3. Laat de appelmoes 15 tot 20 minuten pruttelen, totdat de appels zacht zijn. Zorg dat je af en toe roert, om te voorkomen dat de appels plakken aan de bodem.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de appelmoes een beetje afkoelen.
  5. Pureer de appel tot een gladde moes met een staafmixer, blender of aardappelstamper, afhankelijk van de consistentie die je wilt. Als je van stukjes houdt, kun je de appelmoes natuurlijk ook grover laten.
  6. Proef en voeg extra suiker toe indien het zuur is. Je kunt ook extra citroensap toevoegen, als de moes te zoet is.
  7. Je kunt de appelmoes koud én warm serveren. Of bewaar in een luchtdichte container in de koelkast voor 3 tot 5 dagen.

Nog meer oer-Hollandse recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.