Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Kooktips 4 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze verrassende truc kun je vlees makkelijk ‘uit elkaar trekken’ (voor pulled pork)

Soms gaat er niets boven een heerlijk broodje pulled pork, chicken of beef. Goede marinade, goede saus erbij et voilà. Maar vlees uit elkaar trekken voor pulled meat, dat kan nog wel een klusje zijn. Je bent een eeuwigheid in de weer met twee vorken, vooral als het veel vlees is, en dan ben je misschien nog niet eens écht tevreden.

Op The Kitchn lazen we echter over een ietwat onverwachte manier om de klus ook te klaren. Bespaart je een heleboel tijd en moeite, en het werkt perfect!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Ronja | Food’n’Photo ? ? | DE (@miss_gruenkern) op 17 Feb 2019 om 10:31 (PST)

Pulled pork met een mixer of keukenmachine

In deze video op Facebook laat iemand namelijk zien dat je gegaard vlees heel gemakkelijk kunt ‘pullen’ met een handmixer. Ja, echt! Een hele kip kun je gewoon in een grote kom leggen en mixen tot het alleen nog maar kleine stukjes zijn. Datzelfde zou gelden voor ander vlees. Belangrijk is wel dat je alleen het vlees mixt, dus nog zonder saus (om duidelijke redenen).

Voor degenen die geen staafmixer (meer) hebben: je kunt het vlees ook in iets kleinere stukjes in een keukenmachine, het bakje van een staafmixer of bijvoorbeeld Magimix of Kitchenaid doen en dan malen. Gebruik dan uiteraard niet de deeghaak, maar een opzetstuk dat het meest lijkt op een garde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Heidi Larsen (@foodiecrush) op 20 Feb 2019 om 4:57 (PST)

Als je het vlees hebt laten garen in een slowcooker, kun je het vaak trouwens ook nog wel op deze manier uit elkaar trekken, mits er niet te veel saus in zit. En vergeet sowieso niet om een schort aan te trekken voor de spetters!

Dus nee, die handmixer is niet alleen handig voor je cakebeslag, maar is eigenlijk ontzettend multifunctioneel. Handig, toch?

Lekkere recepten met pulled meat:

The Kitchn

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.