Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 31 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

19x de lekkerste recepten met gehakt voor elke dag van de week

De tijden van woensdag gehaktdag zijn vervlogen, de mogelijkheden zijn inmiddels stukken groter. Van vegetarische gehaktballetjes tot zelfgemaakte noedels met pittig gehakt, de lijst van recepten met gehakt is eindeloos. We hebben daarom de lekkerste onder elkaar gezet.

Maakt het kiezen hopelijk iets makkelijker.

Dit zijn de allerlekkerste recepten met gehakt

Rund, varken, kip of vegetarisch, gevormd in grote ballen of kleine balletjes, op de pizza of over de noedels. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. En hoe experimenteel ook, die ouderwetse gehaktbal blijft natuurlijk ook voor altijd favoriet. Maar ga je een keer voor gehakt, doe het dan goed. Zoals met een van deze gerechten met gehakt voor elke dag van de week.

Tsukune: Japanse kipgehaktballetjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gehaktballen

Zeg je gehakt dan zullen gehaktballen vaak het eerste zijn wat opkomt. En zoals gezegd, die ouderwetse bal mag dan al een traktatie zijn op z’n tijd, de gehaktbal kent inmiddels vele gedaantes. In een curry bijvoorbeeld, op z’n Japans of in je pasta. En wat dacht je van deze ideeën met de iconische balletjes van de Zweedse meubelgigant. De lekkerste recepten met gehakt vind je hieronder.

Broodje gehaktbal met een Aziatisch tintje
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gehaktschotels

Handig én lekker: schotels uit de oven. Het vergt even wat voorbereiding, maar daarna laat je de oven het werk doen en kun jij even bezighouden met andere dingen. Heb je gelukt, dan is er ook nog eens genoeg over voor de dag erop. Dat zal overigens wel lastig worden, aangezien de bodemdrang hoog zal zijn bij onderstaande recepten met gehakt.

Surinaamse zuurkoolschotel

Door je pasta of noedels

Misschien wel dé combinatie onder het comfort food: gehaktballen met pasta. En het goede nieuws: het kan net zo eenvoudig zijn als dat het lekker is. Op z’n klassieks of juist met totaal verrassende ingrediënten. Zolang je het maar met liefde bereid. Een beetje van jezelf en een beetje van Culy dus.

gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer gerechten voor elke dag van de week:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.