Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Dan dan noodles: pittige Chinese noodles met (vega) gehakt

Liefhebbers van spicy food opgelet: deze pittige dan dan noodles móét je maken. Ze doen een beetje pijn, maar de hitte (en de smaak) is verslavend. Dan dan noodles zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Sichuanese keuken. Heerlijk met gehakt, maar door de smaakmakers minstens zo lekker met vega(n) gehakt of pulled oats.

Om deze vegetarische dan dan noodles te maken moet je even naar de toko of de goed gesorteerde supermarkt. Je hebt er namelijk drie Chinese ingrediënten voor nodig: zwarte bonensaus, chili-olie en Shaoxing wijn (wij vonden ze trouwens alledrie in de supermarkt).

De chili-olie kun je trouwens ook zelf maken. En ja: er moet écht zo veel van in. Vrees je de hitte, begin dan met een beetje en voeg eventueel later meer olie toe. De Shaoxing wijn kun je eventueel vervangen door droge Sherry.

Vegan dan dan noodles

Van pulled oats zijn we inmiddels groot fan. Deze vleesvervanger leent zich perfect voor dit gerecht, omdat het de smaken van de marinade en de saus goed opneemt. Het kan ook met vega(n) gehakt of met varkensgehakt.

Vegetarische dan dan noodles

Dan dan noodles recept

Verhit een wok op middelhoog vuur. Verhit een eetlepel olie in de wok en bak het gehakt. Doe de stukjes paksoi erbij en voeg dan alle ingrediënten voor de marinade toe. Meng goed en laat bakken tot het vocht verdampt is. Zet opzij.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom. Zoals we hierboven ook tippen: begin eerst met een beetje van de chili-olie en voeg indien je het aankunt steeds meer toe.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 60 ml van het kookwater van de noedels toe aan de saus.

Maak het gerecht op in kommen. Begin met de saus en leg daar de noodles in. Schep de pulled oats en de paksoi er bovenop. Bestrooi met de pinda’s en de bosui.

Deze dan dan noodles zijn lekker met iets verkoelends erbij, zoals geplette komkommers. En vergeet er niet een ijskoud biertje bij te serveren.

Dan dan noodles met pulled oats

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Dan dan noodles: pittige Chinese noodles met (vega) gehakt
Sluiten