Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Met deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus waan je je eventjes in Spanje. Lekker met jasmijnrijst en geroerbakte spinazie! Een heerlijk gerecht voor bij de tapas of als bijgerecht bij een uitgebreid diner.
Meer Spaanse gerechten koken? Bekijk al onze Spaanse recepten.
Spaanse gehaktballetjes maken
Snij de knoflook en het vruchtvlees van de rode peper (zonder de zaadjes) fijn en snipper de ui. Fruit de ui, de helft van de knoflook en peper in wat olie. Roer de paprikapoeder door het mengsel en bak een paar seconden mee.
Voeg de gepelde tomaten toe. Prak de tomaten fijn en laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes koken tot saus. Hak de takjes peterselie fijn. Meng het gehakt met de ei, paneermeel en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Draai het gehakt tot balletjes en bak ze bruin in wat olie met boter. Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ze zachtjes in ca. 15 min. gaar sudderen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak de spinazie met de overige knoflook tot het geslonken is en breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de spinazie en balletjes in tomatensaus.
Meer voor bij de Spaanse avond:
- Patatas bravas met chorizo en een gebakken eitje
- Spaanse croquetas met spinazie & geitenkaas
- Foolproof paella