Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker met jasmijnrijst en geroerbakte spinazie!

Spaanse gehaktballetjes: alsof je je in Catalonië waant

Snij de knoflook en het vruchtvlees van de rode peper (zonder de zaadjes) fijn en snipper de ui. Fruit de ui, de helft van de knoflook en peper in wat olie. Roer de paprikapoeder door het mengsel en bak een paar seconden mee.

Voeg de gepelde tomaten toe. Prak de tomaten fijn en laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes koken tot saus. Hak de takjes peterselie fijn. Meng het gehakt met de ei, paneermeel en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

Draai het gehakt tot balletjes en bak ze bruin in wat olie met boter. Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ze zachtjes in ca. 15 min. gaar sudderen.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak de spinazie met de overige knoflook tot het geslonken is en breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de spinazie en balletjes in tomatensaus.

0009335_spaanse-gehaktballetjes

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!