Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Recepten 20 februari 2019

Culy Homemade: ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt

Een ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt is een ideale maaltijd voor het hele gezin. Of voor al je huisgenoten. Of voor jou en je hongerige lief. Of voor jezelf (stop de rest in de vriezer). Enfin, je snapt ons wel.

Ovenschotel met zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de zoete aardappelen in ruim water met een snufje zout gaar. Giet af en laat ze even uitstomen.

Fruit de ui en één teentje knoflook in de boter op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met peper, zout en de tijm.

Verhit de olijfolie in een wok of grote pan op middelhoog vuur en bak het andere teentje knoflook gedurende 30 seconden. Doe de spinazie erbij en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn.

Bak de spinazie dan in delen als het niet allemaal in je wok of pan past. Kruid met peper en zout. Laat de spinazie goed uitlekken.

Stamp de aardappelen tot een puree en roer de melk erdoor. Als de puree te droog is, giet er dan nog een extra scheutje melk door.

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de spinazie. Schep de puree erover en bestrooi met paneermeel voor een krokant korstje. Zet de ovenschotel 25 tot 30 minuten in de oven.

Culy Homemade: ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt
Sluiten