Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 12 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste recepten voor poké bowls om zelf uit te proberen

Poké bowls zijn al enige tijd niet meer weg te denken van menukaarten, afhaal- of bezorgadressen, supermarkten of food trucks; ze zijn nogal aanwezig. Hoog tijd dus om het thuis eens zelf uit te proberen met deze poké bowls recepten.

Culy helpt je er uiteraard mee.

Dit zijn de lekkerste poké bowls recepten om zelf te maken

Voor een echte authentieke poké bowl moet je even zoeken: het originele Hawaiiaanse recept is door de jaren heen rond gaan reizen en daarbij flink geëvolueerd. Neemt niet weg dat de basis van de kom rijst met vis, groenten of fruit een dankbaar uitgangspunt is voor een smaakvolle en gezonde thuismaaltijd.

Met zalm

Wanneer je je aan deze do’s en don’ts houdt bij het maken van een eigen versie van de poké bowl, kan het eindresultaat sowieso niet mislukken. Veel liefhebbers kiezen vaak voor zalm: de vettige vis is niet alleen gezond maar de vis combineert ook nog eens goed met de overige frisse elementen.

poké bowl met zalm
Bron: Culy

Vegan

Dat gezegd hebbende, heeft het gerecht genoeg in zich om ook zonder vis gegeten te kunnen worden. Veganisten kunnen hun hart ophalen bij een variant waar bijvoorbeeld dankbaar gebruik wordt gemaakt van tempeh of tofu. Ook lekker: combineer het eens met 1 van deze sauzen voor op je poké bowl.

Vegan poké bowl met sticky tofu en Verstegen spice blend
Bron: Winnie Verswijvel

Fruitig

Keken er vroeger nog gasten raar op wanneer er fruit in een bowl zat; inmiddels is het omarmd. Van mango tot ananas, en van papaja tot watermeloen. Je leest het goed, bij Culy zijn we altijd wel in voor een experiment, en deze pakte bijzonder goed uit. Gooi het eens helemaal over een andere boeg door een compleet zoete variant te creëren: ook wel eens lekker.

Vegan poke bowl met watermeloen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Net even anders

Ook veel gezien: een andere basis dan rijst, gefrituurde vis in plaats van rauwe vis, of gewoon een totaal andere vorm dan een kom met losse ingrediënten. Of het nou een kwestie van voorkeur, dieet of gewoon vergeetachtigheid tijdens het boodschappen is. Best eens lekker voor de afwisseling om rijst in te wisselen voor quinoa of rauwe zalm voor gefrituurde garnalen. Je krijgt een totaal ander gerecht, maar als je het goed uitvoert, nog minstens net zo lekker.

Poke bowl met kokosgarnalen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer lekkere bowls:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.