Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 20 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: simpele zalmbowl met bietjes, avocado en sambalmayonaise

Weet je niet waar je zin in hebt? Met een zalmbowl zit je altijd goed. Deze simpele versie met bietjes en avocado houden we bewust praktisch, toegankelijk en snel. Want terwijl de rijst kookt, heb jij tijd om de andere ingrediënten te preppen, een blik kombucha open te trekken en een dansje te doen. En een kwartier later heb je dus ook nog eens een supersmakelijk kostje voor je neus.

En mogen we meteen van de gelegenheid gebruik maken om een lans te breken voor gekookte rijst in je vriezer? Wij koken onze rijst standaard in grote hoeveelheden om ze daarna in kleinere porties in te vriezen.

Dat scheelt niet alleen energie (je fornuis hoeft maar één keer zijn werk te doen), het scheelt je ook tijd voor rijstgerechten als deze zalmbowl. Even ontdooien in de magnetron is dan meestal genoeg. Bovendien is afgekoelde rijst ook veel beter voor het maken van gebakken rijst, maar da’s dan weer een ander verhaal…

Zalmbowl
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zalmbowl met rijst, avocado en bietjes

1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verdeel over kommen.

2. Tijdens het koken van de rijst kun je vast alle ingrediënten in stukjes snijden.

3. Maak ook de saus voor je zalmbowl door de mayonaise te mengen met een scheut sojasaus en beetje sambal. Roer goed. Hou je van pittig, voeg dan gerust meer sambal toe.

4. Verdeel alle groenten (behalve de ringetjes bosui) over de laag rijst.

5. Breng elk stuk zalmfilet op smaak met een snufje zout. Verhit een scheut plantaardige olie in een koekenpan en bak de zalmfilets langs beide kanten kort aan. Wij houden van een mooie rosé binnenkant maar langer doorbakken kan altijd.

6. Leg in elke kom een stuk zalm. Maak je zalmbowl af met de sambal-sojamayonaise, met wat ringetjes verse bosui en crispy uitjes.

Meer bowls?

Op zoek naar meer bowl recepten? Bekijk ze op deze pagina en hieronder:

Zalmbowl met rijst, bietjes en avocado
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.