Redactie
Redactie Dessertrecepten 5 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Een zoete poké bowl met kokosrijst, mango & papaja

Na de hele poké bowl trend, kon een boek natuurlijk uitblijven. Dus hier is Poké: een vrolijk boek met allerlei lekkere Hawaiiaanse recepten. Wij mogen een bijzonder gerecht uit dit boek delen, voor een zoete poké bowl.

“Dit is een zoete poké bowl, met notige, bruine kokosrijst en fris fruit in limoensap. Voeg voor de textuur wat geroosterde kokosvlokken of sesamzaadjes toe!”

Zo kook je de ideale rijst

Weeg 240 gram rijst af en doe de rijst in een pan met een goed sluitende deksel. Spoel de rijst af! Giet koud water bij de rijst en roer door met de hand om overtollig zetmeel los te maken. Giet af en herhaal het spoelen tot het water helder is.

Doe, na het spoelen en afgieten, 360 ml water bij de rijst (dit is de ideale hoeveelheid water voor 240 gram bruine rijst, als je witte rijst zou gebruiken, neem je 240 ml water).

Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat nog 20 minuten sudderen. Haal na het koken de pan van het vuur en laat nog 10 minuten afgedekt staan. Laat de rijst nog eventjes afkoelen voordat je de poké gaat maken.

Voor de poké bowl:

Verwarm op een laag vuur in een steelpan de kokosmelk, de basterdsuiker en het zout. Laat, al roerend, zachtjes koken tot de suiker is opgelost.

Giet, wanneer de rijst net gaar is en nog warm, twee derde van de kokosmelk erbij, roer voorzichtig door en schep in kommetjes. Roer de limoensap en rasp door het fruit.

Schep het fruit op de kokosrijst en serveer met de achtergehouden kokosmelk. Pimp je poke met geroosterd kokosschaafsel en wat zwart sesamzaad.

Afbeelding van zoete poké bowl met kokosrijst, mango & papaja

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.