Redactie
Redactie Inspiratie 28 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

De trend van dit moment: buddha bowls (en zo maak je ze)

Kommetjes vol hartige granen en healthy ingrediënten, ook wel Buddha bowls genoemd, zijn razend populair. Maar wat zit er zoal in en hoe maak je ze zelf?

Buddha bowls zijn kleurrijke kommen vol granen, groenten en proteïnerijke ingrediënten, zoals kip, avocado en eieren. Er is absoluut geen ‘regel’ om ze te maken: je kunt alles wat je zelf lekker vindt erin doen. Zolang het een beetje bij elkaar combineert, natuurlijk…

De basis is vaak iets met veel vezels, zoals bruine rijst of wilde rijst, quinoa, freekeh, couscous of parelgort. En dan komen de lekkere groentes: geroosterde kikkererwten, pompoen, zoete aardappel, broccoli, babyspinazie, bloemkool… En natuurlijk een aantal fijne toppings. Denk aan: plakjes avocado, gegrilde kip, knapperige tofu of taugé.

Het geheel maak je af met een fijne dressing. Het lekkerste is om deze in delen toe te voegen terwijl je de kom ‘bouwt’, zodat overal genoeg saus zit. Probeer de dressing licht maar tjokvol smaak te maken. Bijvoorbeeld een dressing van pindakaas, limoen, sesamolie en sojasaus. Of eentje met citroensap, mosterd, olijfolie en groene kruiden.

Lekkere buddha bowls

We linken hieronder graag naar een aantal lekkere recepten voor gezonde bowls. Tip: ook in het boek All-day bowls van Denise Kortlever vind je heerlijke recepten!

Sweet Potato Taco Bowl

The ultimate winter bliss bowl

Thai Tempeh Buddha Bowl

Sweet Potato Chickpea Buddha Bowl

Balsamic Chicken Bowl with Lemon Quinoa

buddha bowl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.