Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 6 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: poké rijstwafels met verse tonijn en srirachamayonaise

Ben je gek op poké bowls? Dan móét je deze poké rijstwafels beslist een keertje proberen. Een super lekkere, tikkie decadente snack. En wie nu nog durft te beweren dat rijstwafels saai zijn, is gek.

We zouden willen dat we zelf op het idee van deze rijstwafels waren gekomen, want geef nou toe: best geniaal. Maar nee, alle credits behoren toe aan de Britse chef Gizzi Erskine en in het bijzonder: haar Instagram-account. Wel maakt zij er meer een sushi rijstwafel van, waar wij de poké kant op zijn gegaan. Dus met een beetje limoensap en sojasaus, voor wat frisse umami.

De verse tonijn moet je even bij de visboer gaan halen. Je zou die eventueel ook kunnen vervangen door verse rauwe zalm. Dit gerechtje is trouwens ook heel leuk om te serveren op mini rijstwafels, als borrelhapje.

Poké rijstwafels
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Poké rijstwafels: zo maak je ze

Meng alle ingrediënten voor de srirachamayonaise door elkaar in een bakje en zet opzij.

Snijd de rauwe tonijn in kleine blokjes van gelijke grootte. Roer de sojasaus en het limoensap erdoorheen. Laat dit niet te lang staan: door het zuur in de limoen zal de tonijn ‘garen’.

Bestrijk de rijstwafels met de srirachamayo en verdeel er wat plakjes avocado overheen. Schep de blokjes tonijn er bovenop en maak af met de bosui en sesamzaadjes. Eet meteen op.

Poké rijstwafels
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy
Reageer op artikel:
Culy Homemade: poké rijstwafels met verse tonijn en srirachamayonaise
Sluiten