Redactie
Redactie Recepten 1 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: quinoa poké bowl met zalm & avocado

Wij zijn dol op poké bowls en maakten eerder al dit heerlijke (en simpele) recept. Maar verandering van spijs doet eten, dus maakten we een nieuwe variant: een quinoa poké bowl, in plaats van rijst.

poke bowl met quinoa

6 x de lekkerste sauzen voor op je poké bowl

Poké bowl met quinoa maken

Doe 1 deel quinoa met 2 ruime delen koud water in een pan (deze verhouding werkt altijd!). Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur op medium en kook 10 tot 12 minuten door, totdat al het water is opgenomen. Roer goed door en zet opzij.

Maak ondertussen een marinade van 1-2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel (sushi)azijn, 1 eetlepel vissaus, 1/4 theelepel Sriracha, Tabasco of een andere hot sauce, 1/2 theelepel sesamolie en het sap van een 1/2 limoen. Snijd de zalm in plakjes of blokjes en leg 15 minuten in de marinade.

Haal de zalm uit de marinade en giet (een deel) van de marinade over de iets afgekoelde quinoa. Doe niet alles tegelijk, dan wordt de quinoa te nat. Snijd de avocado in plakjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Schep de quinoa in twee kommen. Verdeel hierover de zalm, de avocado, de sojaboontjes, cherrytomaatjes, komkommer en kiemgroenten. Garneer de quinoa poké bowl met partjes limoen, bosui, wat sesamzaadjes en eventueel zeewier-flakes. Serveer direct.

Culy Homemade: poké bowl met zalm, avocado en sojaboontjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.