Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 21 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het themadiner: een compleet menu voor een lastminute-etentje

Bezoek in aantocht of gewoon zin om uit te pakken voor één? Een menu samenstellen kan nog wel ‘s een uitdaging zijn. Aangezien de Culy-redactie erg enthousiast raakt van een etentje met thema, helpen we je op weg met een sfeerverhogend menu voor een diner, lunch of ontbijt. En dat is allemaal leuk, wanneer je zeeën van tijd hebt voor de voorbereiding. Maar wat als je een last-minute diner-aanvraag krijgt? Culy weet raad: want voor dit complete menu geldt: veel in huis, weinig moeite én groots resultaat.

Extra mooi: je bezoek zal met lage verwachtingen de voordeur betreden, maar met luid applaus het pand verlaten.

Meer complete menu’s van Culy? Ga voor een Franse avond of voor de lekkerste vegetarische recepten voor op de BBQ.

Alles voor een compleet last-minute diner

Last-minute aperitief

Last-minute of niet, er is altijd ruimte voor een borrel vooraf. En daar hoort uiteraard een snack bij. Voor een extra indrukwekkende start, hebben we wat eenvoudige maar supersmakelijke exemplaren voor je uitgezocht. Ook makkelijk: crudités van de groenten die je in huis hebt. Kun jij weer even de keuken induiken voor de overige gangen.

Gegrilde perzik met prosciutto
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Last-minute voorgerecht

Klaar om aan te schuiven. Nadat de ergste honger is gestild, is het tijd voor het voorgerecht. Wat jij natuurlijk al lang en breed klaar hebt staan om uit te serveren. Om de bereidingstijd kort te houden, kiezen we vooral voor recepten die niet te bewerkelijk zijn. Denk aan rauwe ingrediënten, niet te veel ingrediënten én natuurlijk spectaculaire looks.

Roze ajo blanco soep voor Pasen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Last-minute hoofdgerecht

Door naar het hoofdgerecht. Onze tip: laat de oven het werk doen zodat jij niet al je tijd in de keuken door hoeft te brengen. Of ga voor een simpele maar doeltreffende pasta; hét gerecht waar je echt iedereen gelukkig mee maakt. Maak de borden mooi en minimalistisch op waardoor niemand überhaupt in de gaten heeft dat je alles gewoon in één pan of oven hebt bereid.

gamba's met bimi en artisjok
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Last-minute dessert

Een dessert doet een hoop met de mens zonder heel ingewikkeld te hoeven zijn. We willen gewoon een lekkere zoete afsluiter waar we onze tanden in kunnen zetten. Dat komt helemaal goed met de volgende gerechten; dé perfecte desserts voor een lastminute diner. Misschien wel het allersimpelste dessert is de affogato. Daarom hebben we wat verrassende variaties voor je op een rij gezet.

header ijssandwich
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.