Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nú open: DROOG – de eerste alcoholvrije slijterij van Amsterdam

Voorbij is die tijd dat je veroordeeld was tot fristi en cassis als je geen druppel dronk. Want gelukkig zijn er steeds meer alcoholvrije opties die ons op culinair vlak kunnen behagen (én waarmee je je geen kleuter voelt). Twee sterke merken op het gebied van non-alcoholisch, namelijk Seedlip en Butcha, slaan nu zelfs de handen ineen en openen een pop-up slijterij zonder alcohol, genaamd DROOG.

Seedlip en Butcha

Voor wie ze nog niet kent, zullen wij ze even voorstellen: Seedlip maakt non-alcoholische spirits in prachtige flessen. Het was de eerste alcoholvrije en gedestilleerde sterke drank op de markt. Inmiddels wordt het in veertig landen verkocht.

Hebben we ook nog Butcha: het kombuchamerk waar Samuel Levie (die ken je van de worsten, de recepten en de columns) mede-oprichter van is. Zij maken naar eigen zeggen “culinaire kombucha’s”.

Culy is inmiddels grootverbruiker van allebei en daarin zijn we niet de enige: ook in de horeca worden zowel Seedlip als Butcha veelvuldig geschonken.

Waarom zien we steeds vaker drankjes (en eten) met magnolia?

DROOG alcoholvrije slijterij
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

DROOG

Samuel en Ben Branson (oprichter van Seedlip) vonden elkaar in dezelfde missie: laten zien dat alcoholvrij drinken alles behalve saai hoeft te zijn. Van 20 t/m 29 mei kun je dat gaan ervaren in hun pop-up slijterij DROOG. Locatie: Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam (naast Two Chef’s Brewing).

Je vindt er alle ingrediënten voor de lekkerste non-alcoholische drankjes, maar je kunt er ook een verse alcoholvrije kombucha-cocktail to go laten bereiden. Op het menu staan drie varianten, waaronder de ‘Bitter Sweet Symphony’: een mocktail op basis van Butcha Hop & Grapefruit kombucha, Seedlip Spice 94, een espressoshot en kaneelsiroop.

Seedlip bij DROOG alcoholvrije slijterij
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Limited edition kombucha

Wat je er sowieso wilt proeven: de limited edition kombucha die de mensen van Butcha exclusief voor de samenwerking hebben gebrouwen. Het is een ‘tonic inspired’ kombucha geworden, die de perfecte match vormt met de Grove 42 van Seedlip.

In het drankje zijn onder andere ananasharten gegaan (“Het gedeelte dat meestal wordt weggegooid”, aldus Samuel), komkommer en loomi (zwarte limoen). Je kunt ‘m bij DROOG in grote flessen van 750 ml kopen en geloof ons: dat wil je.

Pop-up slijterij DROOG is geopend van 20 t/m 29 mei (ook op Hemelvaartsdag). Adres: Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam. 

Dorst? 3 x recepten voor alcoholvrije cocktails:

Droog Butcha kombucha
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.