Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 6 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gegrilde perzik met Prosciutto (lekker als borrelhapje!)

Dat is nog eens lekker bij de borrel (en weer eens wat anders): gegrilde perzik met Prosciutto en dragon. Klein drupje (witte) balsamico-azijn erop en je hebt een topcombi die je zó in elkaar flanst als je lekker met een drankje in de zon wil zitten. 

Dit borrelhapje is geïnspireerd op een amuse die we onlangs aten bij restaurant Lyle’s in Londen. Daar kregen we de gegrilde perzik omwikkeld met een plakje Lardo en wat verse lavendel. Ook een hele lekkere combi!

Dit recept is vooral zo fijn omdat het superlekker is én belachelijk snel klaar. Bovendien is het weer eens wat anders dan een schaaltje olijven of een stukje bruschetta. Dus wat let je? Let’s do this!

gegrilde perzik
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze gegrilde perzik met Prosciutto

Snijd de perziken in vieren. Strijk met een kwastje een beetje olijfolie over de perziken; dat voorkomt dat ze straks aan de grillpan vastplakken.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Leg de partjes perzik aan één kant (op het witte vruchtvlees) in de grillpan. Hou even in de gaten en draai ze op de andere kant van het witte vruchtvlees zodra er grillstrepen ontstaan (dat duurt echt maar twee minuutjes). Grill de perziken ook nog even aan die kant.

Leg de perziken op een bordje en leg op elk partje een drupje witte balsamico-azijn. Wikkel om elk stukje perzik een dun plakje Prosciutto. Bestrooi met de dragon.

Gegrilde perzik met prosciutto
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.