Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: roze ajo blanco

Deze roze ajo blanco heeft niet alleen een lekker kleurtje, maar vooral ook een heerlijke smaak. Ajo blanco is een koude soep uit Andalusië op basis van amandelen. Ideaal om de lente mee in te luiden tijdens de paasbrunch.

De soep is eenvoudig te maken, maar je hebt er wel een blender, keukenmachine of (krachtige) staafmixer voor nodig. Want je wil de amandelen heel fijn kunnen malen. De roze ajo blanco is heel snel klaar en je kunt ‘m gerust een dag van tevoren maken.

Soep voor de paasbrunch: roze ajo blanco

Roze ajo blanco maken

Maal de blanke amandelen in de keukenmachine fijn en laat doordraaien tot een pasta ontstaat. Voeg eventueel alvast een scheutje water toe om de amandelen (en de machine) een handje te helpen.

Voeg het water daarna geleidelijk toe, terwijl de machine blijft draaien. Je zult zien dat de amandelen nu veranderen in een soep.

Doe de gepelde en gehakte bieten, knoflook en de rode wijnazijn erbij en breng op smaak met wat zout. Laat nog even draaien, tot er een mooie, roze soep ontstaat. Proef en voeg indien nodig meer azijn, zout en eventueel een theelepeltje suiker toe.

Helemaal lekker? Dan kun je de soep koud zetten tot je ‘m gaat opdienen. Je kunt de soep eventueel nog zeven, voor een zijdezachte ajo blanco.

Serveer de roze ajo blanco koud, met wat druppeltjes olijfolie en de reepjes munt.

Meer recepten voor Pasen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Olive Magazine

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.