Culy Homemade: roze ajo blanco

Deze roze ajo blanco heeft niet alleen een lekker kleurtje, maar vooral ook een heerlijke smaak. Ajo blanco is een koude soep uit Andalusië op basis van amandelen. Ideaal om de lente mee in te luiden tijdens de paasbrunch.

De soep is eenvoudig te maken, maar je hebt er wel een blender, keukenmachine of (krachtige) staafmixer voor nodig. Want je wil de amandelen heel fijn kunnen malen. De roze ajo blanco is heel snel klaar en je kunt ‘m gerust een dag van tevoren maken.

Soep voor de paasbrunch: roze ajo blanco

Roze ajo blanco maken

Maal de blanke amandelen in de keukenmachine fijn en laat doordraaien tot een pasta ontstaat. Voeg eventueel alvast een scheutje water toe om de amandelen (en de machine) een handje te helpen.

Voeg het water daarna geleidelijk toe, terwijl de machine blijft draaien. Je zult zien dat de amandelen nu veranderen in een soep.

Doe de gepelde en gehakte bieten, knoflook en de rode wijnazijn erbij en breng op smaak met wat zout. Laat nog even draaien, tot er een mooie, roze soep ontstaat. Proef en voeg indien nodig meer azijn, zout en eventueel een theelepeltje suiker toe.

Helemaal lekker? Dan kun je de soep koud zetten tot je ‘m gaat opdienen. Je kunt de soep eventueel nog zeven, voor een zijdezachte ajo blanco.

Serveer de roze ajo blanco koud, met wat druppeltjes olijfolie en de reepjes munt.

Meer recepten voor Pasen:

Olive Magazine

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: roze ajo blanco
Sluiten