Culy Homemade: tiramisu affogato (een makkelijk toetje)
Hete espresso, ijskoud vanilleijs en een luchtige mascarponecrème: deze tiramisu affogato verenigt het beste van twee werelden. Tiramisu en affogato dus. Dat dat waanzinnig lekker is, hoeven we je toch niet meer te vertellen?
En daarmee valt deze tiramisu affogato niet alleen in de categorie ‘waanzinnig lekker’, maar ook nog ‘ns in de categorie ‘waanzinnig makkelijk’. Zo’n combinatie klinkt misschien te mooi om waar te zijn, voor één keer is het dat níét.
Zo maak je de tiramisu affogato
Doe de room met de mascarpone in een kom. Klopt luchtig met een elektrische mixer. Voeg de suiker en het snufje zout toe en klop nog eens tot het een mooie, lobbige consistentie heeft.
Zet de espresso volgens de gewenste methode.
Doe het ijs in glaasjes of coupes en schenk er de hete espresso over. Schep er het mascarponemengsel over en maak de tiramisu affogato af met cacaopoeder.
Serveer onmiddellijk: het ijs zal door de hete espresso immers snel smelten.
Lekker met een glaasje dessertwijn!
Meer van dit soort makkelijke toetjes?
- Culy Homemade: makkelijk toetje met fruit en kletskoppen
- Culy Homemade: perentaartjes met steranijs en een bol ijs
- Snelle crêpes met salted caramel (een makkelijk dessert!)