Culy Homemade: tiramisu affogato (een makkelijk toetje)

Hete espresso, ijskoud vanilleijs en een luchtige mascaponecrème: deze tiramisu affogato verenigt het beste van twee werelden. Tiramisu en affogato dus. Dat dat waanzinnig lekker is, hoeven we je toch niet meer te vertellen?

En daarmee valt deze tiramisu affogato niet alleen in de categorie ‘waanzinnig lekker’, maar ook nog ‘ns in de categorie ‘waanzinnig makkelijk’. Zo’n combinatie klinkt misschien te mooi om waar te zijn, voor één keer is het dat níét.

De lekkerste toetjes met mascarpone op een rij

tiramisu affogato
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de tiramisu affogato

Doe de room met de mascarpone in een kom. Klopt luchtig met een elektrische mixer. Voeg de suiker en het snufje zout toe en klop nog eens tot het een mooie, lobbige consistentie heeft.

Zet de espresso volgens de gewenste methode.

Doe het ijs in glaasjes of coupes en schenk er de hete espresso over. Schep er het mascarponemengsel over en maak de tiramisu affogato af met cacaopoeder.

Serveer onmiddellijk: het ijs zal door de hete espresso immers snel smelten.

Lekker met een glaasje dessertwijn!

tiramisu affogato
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer van dit soort makkelijke toetjes?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: tiramisu affogato (een makkelijk toetje)
Sluiten