Culy Homemade: gegrilde perzik met Prosciutto (lekker als borrelhapje!)

Dat is nog eens lekker bij de borrel (en weer eens wat anders): gegrilde perzik met Prosciutto en dragon. Klein drupje (witte) balsamico-azijn erop en je hebt een topcombi die je zó in elkaar flanst als je lekker met een drankje in de zon wil zitten. 

Dit borrelhapje is geïnspireerd op een amuse die we onlangs aten bij restaurant Lyle’s in Londen. Daar kregen we de gegrilde perzik omwikkeld met een plakje Lardo en wat verse lavendel. Ook een hele lekkere combi!

Dit recept is vooral zo fijn omdat het superlekker is én belachelijk snel klaar. Bovendien is het weer eens wat anders dan een schaaltje olijven of een stukje bruschetta. Dus wat let je? Let’s do this!

Gegrilde perziken met prosciutto

Zo maak je deze gegrilde perzik met Prosciutto

Snijd de perziken in vieren. Strijk met een kwastje een beetje olijfolie over de perziken; dat voorkomt dat ze straks aan de grillpan vastplakken.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Leg de partjes perzik aan één kant (op het witte vruchtvlees) in de grillpan. Hou even in de gaten en draai ze op de andere kant van het witte vruchtvlees zodra er grillstrepen ontstaan (dat duurt echt maar twee minuutjes). Grill de perziken ook nog even aan die kant.

Leg de perziken op een bordje en leg op elk partje een drupje witte balsamico-azijn. Wikkel om elk stukje perzik een dun plakje Prosciutto. Bestrooi met de dragon.

Gegrilde perzik: een lekker borrelhapje

Voor 4 personen:

  • 4 perziken
  • 16 dunne plakjes Prosciutto
  • Paar takjes verse dragon
  • Witte balsamico-azijn
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gegrilde perzik met Prosciutto (lekker als borrelhapje!)
Sluiten