Culy Homemade: makreelmousse met dragon

Culy 17 mrt 2016 Recepten

Deze makreelmousse is zalig zacht, maar ook lekker fris door de bleekselderij en cornichons. Ideaal voor tijdens Pasen, maar ook voor op een toastje tijdens de borrel. 

Verwijder de huid, kop en graten en doe de makreelfilet in een keukenmachine. Voeg de mayonaise, zure room, mierikswortel, citroensap, dragon en peterselie toe, en maal fijn tot een mousse.

Voeg nu de resterende ingrediënten toe en meng met een lepel. Proef en breng op smaak met peper.

Je kunt de makreelmousse nog twee à drie dagen in de koelkast of een maand in de vriezer bewaren.

Makreelmousse met dragon2

Voor 1 flinke kom

  • 1 hele gerookte makreel (of ongeveer 200 gram gerookte makreelfilet)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel zure room of yoghurt
  • 2 eetlepels fijngehakte dragon
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
  • 1 flinke theelepel mierikswortel (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel citroensap, geschild en in hele kleine stukjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
  • 1,5 eetlepel in plakjes gesneden cornichons
  • Zwarte peper uit de molen
Reageer op artikel:
Culy Homemade: makreelmousse met dragon
Sluiten