Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 7 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Wat eten we met kerst? Alvast spieken bij Culy

Wij zijn al volop bezig geweest om de kerstmenu’s van dit jaar voor je samen te stellen. Om je alvast een beetje enthousiast te maken voor wat we gaan eten met kerst, geven wij je een sneak peek!

Het leukste aan kerst vinden wij natuurlijk het eten. As we speak staan we in de keuken de allerlekkerste gerechten te testen die we kunnen toevoegen aan de kerstmenu’s van dit jaar. En we hebben dit jaar een primeur voor je! Ben je al benieuwd? Hierbij ons antwoord op de vraag: wat eten we met kerst?

Wat eten we met kerst?

Klassiekers mogen niet ontbreken

Dit jaar kun je uiteraard ook weer een klassiek menu van ons verwachten. Perfect voor iedereen die van een culinair kerstmenu houdt met een vleugje traditie. Je kunt je alvast voorbereiden op rollade, salade caprese in kerststijl en een oogstrelend nagerecht met witte chocolade en lemon curd.

Kerst salade: bijgerecht voor kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Ook aan de vegetariërs hebben we gedacht

Een vegetarisch kerstmenu is ook weer samengesteld, want vorig jaar was dat ook al zó lekker. We maken het extra feestelijk (en kleurrijk!) dit jaar met een vega carpaccio en een kleurrijke terrine van bietjes. Meer gaan we nog niet loslaten, maar dit klinkt al goed toch?

Terrine van rode biet en geitenkaas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Voor het eerst een vegan kerstmenu!

Ja hoor, je leest het goed! Voor de eerste keer maken wij dit jaar een veganistisch Culy kerstmenu. En geloof ons, dit wil iédereen proberen. Dus vegans, spring straks in de keuken om je gasten te verrassen met kleurrijke amuses, een groente-gebraad en een typisch Italiaans toetje waar iedereen zijn vingers bij op gaat eten.

vegan pastinaak soep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Nagerechten om van te genieten

Ook dit jaar hebben we weer een heleboel heerlijke nagerechten voor je. En het allerbeste: ze zijn lekker makkelijk! Zo kun je de kerst dit jaar lekker stressloos afsluiten. Wat die nagerechten zijn, houden we nog eventjes geheim!

soezenboom kerst
Nancy van Batenburg voor Culy

Kerstontbijt- en brunch

Recepten voor een ontbijt of brunch hebben we ook voor je. Je kunt ze vinden in ons e-book, dat vanaf morgen online staat! Daarnaast zullen er ook nog heel veel andere recepten in staan die je op tafel kunt zetten met kerst. We wensen iedereen alvast een heerlijke Culy kerst!

Meer kerst:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.