Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise

Wist je dat spruitjes uit de airfryer ultiem licht en knapperig zijn? En bovendien klaar in een mum van tijd. Lekker als bijgerecht (bijvoorbeeld bij het kerstdiner), maar ook superlekker als borrelhapje bij een glas bier of wijn. Helemaal met deze kerrie-mayonaise.

Hoe lang je spruitjes moet frituren in de airfryer, hangt af van de grootte van de spruiten én hoeveel je er tegelijk frituurt. Houd ongeveer 6 tot 10 minuten aan voor kleine spruitjes en haal er tussentijds eentje uit. Test met een mesje of ‘ie goed gaar is en check of ‘ie er lekker knapperig en bruin uitziet.

Schrik trouwens niet van de donkere blaadjes aan de spruitjes: die zijn júíst lekker en knapperig (zolang ze niet verbrand zijn, uiteraard).

Heb je geen airfryer? Dan kun je de spruitjes ook frituren in een frituurpan of een pan met hete olie (op 180 graden). Houd de bereidingstijd dan goed in de gaten. Je hoeft de spruitjes dan niet vooraf door de olijfolie te husselen.

Spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise

Spruitjes uit de airfryer

Verwarm de airfryer voor op 200 graden.

Maak de spruitjes schoon en haal een stukje van de onderkant af. Hussel ze met de olijfolie en wat peper en zout. Tip: dat gaat heel handig in een afsluitbaar zakje.

Doe de spruitjes in de voorverwarmde airfryer en zorg dat ze in een egale laag in het mandje liggen. Heb je veel spruiten? Bak ze dan liever in twee keer.

Frituur de spruitjes 6 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de spruiten en de hoeveelheid. Zodra ze knapperig en gaar zijn, schep je ze over in een schaal. Garneer met het Maldon zeezout.

Meng de mayonaise met de kerrie en serveer.

Meer lekkere recepten met spruitjes:

Gefrituurde spruitjes uit de airfryer

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise
Sluiten