Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 18 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Van deze favoriete gerechten kun je beter meteen veel maken (om in te vriezen!)

Stel je voor: je komt thuis na een hectische dag, totaal geef puf om te koken, dus trek je de vriezer open en voilà: keuze uit meerdere supersmakelijke opties. Goed nieuws: dit scenario kan ook voor jou werkelijkheid worden met deze gerechten om in te vriezen. Voor ‘t gemak hebben we daarom onze favoriete gerechten op een rij gezet waar je eenvoudig de hoeveelheid van kunt vergroten, zodat een deel regelrecht de vriezer in kan.

Van deze favoriete gerechten kun je beter meteen veel maken (en invriezen!)

Het ene gerecht is wat arbeidsintensiever dan de ander. Dat proef je er vaak ook vanaf; precies de reden om er meteen een grote hoeveelheid van te maken. Want hoe lekker is dat gevoel om achteloos een indrukwekkend gerecht op tafel te kunnen zetten aan het einde van de dag? Met deze gerechten gaat dat sowieso lukken.

Vega curry met paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Curry’s

Een bommetje smaak vraagt vaak om een flinke lijst ingrediënten. Bij een curry hoort daar ook nog het nodige snijwerk bij. Maar hoe langer de smaken intrekken, hoe lekkerder ‘ie ook wordt. Een perfecte gegadigde voor de vriezer dus. Ontdooi de curry wanneer je er zin in hebt en serveer ‘m met wat vers gekookte rijst, naan of paratha.

heel veel kleine gehaktballetjes in tomatensaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pastasauzen

Gerechten die vragen om een specifieke garing zijn vaak wat minder geschikt om na bereiding in te vriezen en weer op te warmen. Een pastasaus daarentegen, leent zich als de beste om ingevroren te worden waardoor – net als bij een curry – de smaken alleen maar intenser worden. En bij sauzen bedoelen we het hele spectrum: van pesto’s tot ragù’s dus.  Het enige wat je met je laatste kracht van de dag nog moet doen, is een pannetje water opzetten voor een portie verse pasta eronder.

Kimchi jjigae recept: Koreaanse stoofpot
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Stoofgerechten

Over het algemeen geldt dus: gerechten waarbij specifieke garing belangrijk is, gaan niet door naar de vriezer. Entree alle stoofgerechten. Niks lekkerders dan een hartverwarmende stoof aan het einde van een drukke dag. Helemaal wanneer het geen moeite kost.

Mexicaans stoofvlees: barbacoa
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Veelzijdige recepten

Omdat je niet altijd zin hebt om hetzelfde te eten, hebben we nog enkele gerechten voor je die je op verschillende manieren op een later moment kunt eten. Zo serveer je Surinaamse pom net zo goed op een broodje bij de lunch als met rijst en zuur tijdens het diner. Net als bij de overige recepten geldt: lekker om in één keer in te vriezen en er op verschillende momenten uit te halen.

Meer mealpreppen? Nog wat tips:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.