Veel eters over de vloer? 10 gerechten voor veel personen

Krijg je veel eters over de vloer en moet je daarom voor veel personen koken? Niet elk recept leent zich daarvoor. Je gaat immers niet gauw voor 8 personen een biefstukje bakken. Maar don’t worry: hier 10 gerechten die je makkelijk voor veel personen tegelijk kunt maken.

Klik op de afbeeldingen om naar het bijbehorende recept te gaan.

Tostadas met zoete aardappel

Taco-party! Voor deze tostadas met zoete aardappel en avocado hoef je praktisch alleen te zorgen voor genoeg geroosterde zoete aardappelpartjes. Maar da’s slechts een kwestie van de oven in schuiven. Bovendien kun je alle losse ingrediënten op tafel zetten en iedereen zélf zijn tostada laten beleggen.

Tip: reken op ongeveer 2 tot 3 tostadas per persoon en serveer er nog iets bij, bijvoorbeeld een lekkere salade of nacho’s.

tostadas

Pastei met kip

Deze pastei met kip (zoals oma die maakte) vindt íedereen lekker! Geef vooraf een lekker hapje van de toko of serveer er een frisse salade bij, dan rek je deze ovenschotel zo tot 8 tot 10 personen.

Culy homemade pastei

Rode-linzensoep met kokos en koriander

Dit is niet zomaar een soep, maar een geurige, vullende rode linzensoep. Verdubbel de hoeveelheden in het recept en je hebt een grote pan voor 8 tot 12 personen! Inclusief brood om te dippen.

gerechten voor veel personen

Snelle Vietnamese loempiaschotel

Deze Vietnamese loempiaschotel bevat al het goede van een Vietnamese loempia, maar dan in een bowl. Het recept is voor 4 personen, maar je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen. En bovendien: het is in een kwartiertje klaar. Lekker met kroepoek erbij of wat Aziatische hapjes.

Vietnamese loempiaschotel

Runderstoofvlees met bier & appelstroop

Ook van stoofvlees maak je makkelijk een grote hoeveelheid. En je hoeft er héél weinig voor te doen! Serveer met frietjes en een groene salade en iedereen eet lekker.

Gebakken spaghetti uit de oven

Van deze gebakken spaghetti uit de oven met kip en spekreepjes bak je met één recept 2 (vierkante) ovenschalen vol! Een ideaal gerecht voor veel personen dus.

gebakken spaghetti met kip

Burritobowl

Deze burritobowl is een favoriet in ons repertoire, omdat ‘ie zo makkelijk en verslavend lekker is. Van dit recept eten met gemak 4 tot 6 personen, maar je kunt de hoeveelheden ook verdubbelen. Let op: je hebt dan wel twéé grote pannen nodig, want je maakt het gerecht helemaal in één pan klaar.

burritobowl in een pan

Speltspaghetti met trostomaatjes & gebakken ricotta

Als je dit recept van Jamie Oliver verdubbelt, heb je genoeg spaghetti voor 8 personen. Heerlijk!

Simpele nasi

Deze simpele nasi zonder pakjes en zakjes maak je makkelijk voor veel personen tegelijk klaar. Helemaal lekker met bijgerechten zoals saté, zoetzure komkommersalade en kroepoek.

Snelle mac & cheese

Altijd goed: een snelle mac & cheese met broccoli. Goed voor 6 personen!

snelle mac & cheese

Reageer op artikel:
Veel eters over de vloer? 10 gerechten voor veel personen
Sluiten