Culy Homemade: Thaise rode curry met inktvis en pinda’s

Een lekkere Thaise rode curry maken is helemaal niet moeilijk. En wil je eens extra uitpakken bij je vrienden, voeg dan verse inktvis aan je curry toe. Daarvoor moet je even naar de viswinkel, maar geloof ons: het is het zóóó waard.

Inktvis schoonmaken is even een klusje, maar eigenlijk best een leuk klusje. Lees er hier alles over! Wij gebruiken de tentakels en de lijfjes, in ringetjes. Die smelten bijna weg op je tong als je een hap van de curry neemt.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Thaise rode curry met inktvis
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je Thaise rode curry met inktvis

Doe de gember, ui, knoflook en chilipeper in een keukenmachine en mix tot een homogene massa met kleine stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een brede, grote koekenpan en bak het uimengsel. Laat bakken tot de ui glazig wordt en voeg er vervolgens de currypasta aan toe. Laat de smaken van de currypasta goed intrekken.

Voeg er vervolgens de bouillon en de kokosmelk aan toe en roer goed. Laat pruttelen en voeg er de aardappelschijfjes en de sperzieboontjes aan toe.

Maak ondertussen de inktvis schoon (lees hier nog eens hoe). Bewaar de tentakels en snijd de lijfjes in ringetjes. Voeg zowel de tentakels als de ringetjes bij de curry. Voeg ook het citroengras toe en laat nog 20 minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Serveer in een diepe kom met verse koriander en een handje gehakte pinda’s.

Thaise rode curry met inktvis
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer uit de Thaise keuken?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Thaise rode curry met inktvis en pinda’s
Sluiten