Auberginecurry met makkelijk flatbread

Culy 6 okt 2016 Recepten

Denise Kortlever lanceerde deze week haar tweede boek All-day bowls uit. Een heerlijk boek vol verrukkelijke gerechten in een kom. Wij mogen alvast een lekker recept delen: auberginecurry met makkelijk flatbread.

cover_all_day_bowls_3dDenise: “Deze geurige curry wordt net even specialer door ’m te bestrooien met zoete granaatappelpitten.

Ik serveer ’m met flatbread, dat je vliegensvlug zelf kunt maken van slechts 2 (!) ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en yoghurt.

Ik voeg daar graag nog wat kurkuma aan toe, zodat de broodjes een mooie goudgele kleur krijgen.

In de oven worden de flatbreads mooi gelijkmatig gaar, maar je kunt ze ook bereiden in de grillpan. ”

Het recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de aubergines in de lengte en snijd ze vervolgens in schijfjes van ca. 1½ cm dik. Verspreid ze over de bakplaat, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met ruim peper en zout. Rooster ze 25 minuten in de oven en keer halverwege.

Verhit ondertussen de ghee in een hapjespan. Fruit de ui 10 minuten tot deze zacht en goudbruin is. Voeg dan de specerijen, knoflook en gember toe en bak een minuutje mee.

Schenk de tomaten en kokosmelk in de pan, samen met 100 ml water. Breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 20 minuten pruttelen. Voeg ook de geroosterde aubergines toe als ze klaar zijn, maar laat de oven aan staan.

Maak intussen het flatbread. Meng het bakmeel met de yoghurt in een kom en voeg ook de kurkuma en een flinke snuf zout toe. Kneed tot een soepel deeg dat nét niet meer plakt. Voeg eventueel extra yoghurt of bakmeel toe.

Verdeel het deeg in 4 stukken en rol die uit tot ovalen van ca. 15 cm op een bebloemd werkblad. Leg de broodjes in de oven en bak ze 5 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Schep de auberginecurry in kommen, bestrooi met de granaatappel en serveer er het flatbread, de yoghurt en eventueel verse kruiden bij.

Variatie: vervang de helft van de aubergines door grote garnalen of kip.

h4_bonus_auberginecurry_all-day_bowls-2

All-day bowls van Denise Kortlever ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.

All-day bowls van Denise Kortlever ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.

Reageer op artikel:
Auberginecurry met makkelijk flatbread
Sluiten