Redactie
Redactie Inspiratie 18 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

9 x Indonesische restaurants met de lekkerste rijsttafels

Een tafel vol bakjes rijst, stokjes saté, knapperige kroepoek en geurende groente- en vleesgerechten: wat ons betreft is een rijsttafel een van de beste comfort foods. In onderstaande restaurants staan de lekkerste rijsttafels op het menu.

9 x de lekkerste rijsttafels in Nederland

1. Restaurant Blauw (Amsterdam & Utrecht)

Restaurant Blauw is één van de betere Indonesische restaurants van Amsterdam en Utrecht. Kies hier voor een rijsttafel of laat je verrassen met een drie-gangenmenu in Indonesische stijl.

Adres: Amstelveenseweg 158-160, Amsterdam – Springweg 64, Utrecht

2. Keraton Damai, Den Haag

Indonesisch tafelen doe je in Den Haag bij Keraton Damai. Een klein en knus restaurant waar je de goede kwaliteit echt proeft.

Adres: Groot Hertoginnelaan 57, Den Haag

3. Restauarant Bali Baru, Roosendaal

De bediening bij Bali Baru is zeer vriendelijk, het eten is heerlijk én de prijs is in verhouding goed. Voor €33,50 per persoon eet je van een rijsttafel en we weten allemaal dat je daar in principe met gemak met vier personen (of meer) van kunt eten.

Adres: Markt 68, Roosendaal

4. Spandershoeve (Hilversum)

Spandershoeve is nét even anders dan de meeste Indonesische restaurants: de prijzen zijn iets hoger, de omgeving iets sjieker, maar het eten is dan ook waanzinnig goed. Je eet hier authentiek Indonesisch, tijdens zowel de lunch als diner.

Adres: Bussumergrintweg 46, Hilversum

5. De Lachende Javaan (Haarlem)

De Lachende Javaan is aangesloten bij SIR – Selected Indonesian Restaurants – en is daardoor gegarandeerd een restaurant van goede kwaliteit. Spandershoeve en Klein Java – ook in deze lijst – zijn hier tevens bij aangesloten.

Adres: Frankestraat 25, 2011 HT Haarlem

6. Kantjil & de Tijger (Amsterdam)

Bij Kantjil & de Tijger heb je de keuze uit vier verschillende rijsttafels of je kiest je eigen samenstelling van gerechten. Een echte verwennerij! En geef je een feestje? Laat Kantjil dan de catering verzorgen. Om je vingers bij af te likken…

Adres: Spuistraat 291-293, Amsterdam

7. Klein Java (Sneek)

Bij Klein Java kan je uren tafelen. Op de kaart staat zowel een 8-gangenverrassingsmenu als verschillende rijsttafels. Wel even geduld hebben, want alles wordt vers bereid waardoor het allemaal nét even iets langer duurt.

Adres: Wijde Noorderhorne 18, Sneek

8. Seray BistrOriental (Hillegom)

Bij Seray BistrOriental kun je authentiek Indische gerechten verwachten, naar het recept van Tante Elly, de moeder van de eigenaar.

Adres: Van den Endelaan 36, Hillegom

9. Toko Frederik (Den Haag)

Toko Frederik is een fijn buurtrestaurant dat er bewust geen chique uitstraling op wil nahouden. En dat is maar goed ook, want zo komt alle focus te liggen waar ‘ie moet liggen: op de royale rijsttafels vol sappig gemarineerd vlees, saté, authentieke groentebereidingen en – hoe kan het ook anders – rijst.

Adres: Frederikstraat 225, 2514 LC Den Haag

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.