Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 22 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Red Velvet pancakes met witte chocoladekrullen

Pannenkoeken zijn sowieso al een behoorlijk dankbaar gerecht om op tafel te zetten, maar róde pannenkoeken, die zorgen geheid voor een extra wauw-factor. Wij maakten deze Red Velvet pancakes met een eenvoudige cream cheese topping, blauwe bessen en witte chocoladekrullen. Feest!

Red Velvet staat vaak gelijk aan onnatuurlijke kleurstof. Maar waarom zou je kleurstof kopen als je ook op een natuurlijke manier rode pannenkoeken kunt creëren? Dat bedachten wij ons toen we merkten hoe makkelijk het is om pannenkoeken te maken met… rode biet!

Jep, dat lees je goed. En nee, dat betekent niet dat de pannenkoeken automatisch de aardse smaak van biet overnemen, want eigenlijk proef je de bietensmaak in dit recept amper.

red velvet pancakes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de Red Velvet pancakes

Doe voor de cream cheese topping alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer.

Doe de bloem, het bakpoeder, het ei en de ahornsiroop in een kom. Pureer in een maatbeker de cashewmelk met de rode biet tot een glad mengsel en voeg dat toe aan de kom. Roer met een garde tot een homogene massa.

Verhit een pan op medium-laag vuur en smelt een klontje kokosolie. Schep met een grote eetlepel drie hoopjes deeg in de pan (of meer of minder, afhankelijk van de grootte van je pan). Bak de pannenkoeken aan één kant tot er kleine belletjes in het deeg ontstaan. Draai ze daarna om met een spatel en bak nog 1 à 2 minuten tot ze lichtjes bruin kleuren.

Maak twee stapeltjes van de pannenkoeken en werk af met een royale lepel van de cream cheese, een paar bramen en een eetlepel van de witte chocoladekrullen.

Tip: Zo maak je de perfecte chocoladekrullen

red velvet pancakes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met pannenkoeken?

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.