Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Drinken 28 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Cheers! 7 x de lekkerste cocktails voor bij de brunch

Brunchen wordt éxtra feestelijk met de juiste drankjes. Wat ons betreft mogen brunchcocktails daarbij niet ontbreken. Van mimosa tot Espresso Martini en een Pomme Highball: dit zijn onze favorieten.

De lekkerste brunchcocktails

1. Mimosa

Mimosa is een cocktail die bestaat uit mousserende wijn (het liefst champagne) en citrussap (meestal jus d’orange). Omdat het drankje makkelijk wegdrinkt (het smaakt als de volwassen versie van sinaasappelsap), is het ideaal voor bij de brunch.

Het is gewoon een heel feestelijk, vrolijk en toegankelijk drankje waarvan iedereen blij wordt, en waar je al gauw een tweede van wil. Daarbij is het zó simpel, dat zelfs de grootste keukenkluns ‘m kan maken.

> Lees hier hoe: zo maak je de perfecte mimosa

2. Bloody Mary

Je kent de Bloody Mary vast. Deze roodgekleurde cocktail wordt gemaakt met wodka, aangelengd met tomatensap, en afgetopt met worcestersaus en spicy tabasco. Dit drankje is een delicatesse voor de drinker die liever hartige dan zoete smaken tegenkomt in het glaasje. Geweldig lekker bij de brunch.

> Naar recept: de allerbeste bloody mary

bloody mary als voorbeeld van brunchcocktails
Bron: Unsplash

3. Espresso martini

Zit je met slaperige oogjes aan de brunchtafel? Met een Espresso Martini zul je wel wakker worden. De ingrediënten die er doorgaans ingaan zijn espresso, wodka en koffielikeur (vaak Kahlúa).

> Zo maak je ‘m: zo maak je zelf een goddelijke Espresso Martini

espresso martini
Bron: Unsplash

4. Pomme Highball

Deze cocktail past bij de toenemende vraag naar cocktails die laag in alcohol zijn en die verse ingrediënten bevatten. In de cocktail gaan Belvedere Vodka, vers appelsap, limoensap, suikersiroop en soda. Zó lekker!

> Naar recept: de ideale brunch cocktail: de Pomme Highball met wodka

5. Paascocktail in een chocolade paashaas

Tip voor de paasperiode: serveer je cocktail eens in een chocolade paashaas. Wij deden dat bijvoorbeeld met een piña colada, maar je kunt dit natuurlijk in principe met elke cocktail doen. Bedenk gewoon een lekkere cocktail voor Pasen en serveer ‘m in deze paashaas. Tip: zoek er wel eentje uit die goed samengaat met de smaak van chocolade.

> Zo maak je ‘m: cocktail voor Pasen (ín een chocolade paashaas!)

paascocktail als voorbeeld van brunchcocktails
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

6. Pisco Sour

Dat schuimkraagje, dat zuurtje, dat aroma: de Pisco Sour is een verslavend lekkere cocktail die steeds meer aan terrein wint in Nederland. Dus waarom niet proberen om ‘m een keer zelf te maken, bij de brunch? Een echte Pisco Sour bevat naast Pisco ook limoensap, eiwit, suikersiroop en een paar druppeltjes Angostura Bitters.

> Naar recept: de lekkerste Pisco Sour: die verslavende Peruaanse cocktail

Pisco Sour recept
Bron: Typhoon Hospitality

7. Alcoholvrije cocktail met kombucha

Moet een brunchcocktail dan altijd met alcohol? Natuurlijk niet! Deze alcoholvrije cocktail met kombucha, kardemom en zwarte peper is gigántisch lekker.

> Naar recept: alcoholvrije cocktail met kombucha van Butcha

Alcoholvrije cocktail met kombucha
Bron: Butcha

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.