Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pannenkoekentaart voor Pasen

Met Pasen wil je een spektakelstuk op tafel zetten. Iets zoets en paas-achtigs. Liefst in die zachte kleuren van de lente. Met deze pannenkoekentaart voor Pasen zit je gebakken: het is zo’n taart waarvan iedereen steil achterover slaat.

Pannenkoekentaart van 24 crêpes

Je hebt er wél een aardige stapel pannenkoeken voor nodig. Wij gebruikten dit recept voor 24 klassieke Franse crêpes. Maar meer of minder mag natuurlijk ook, afhankelijk van hoe hoog jouw pannenkoekentaart mag worden. Ben je nou erg lui – eh, druk – dan kun je ook gewoon een pak kant-en-klare pannenkoeken kopen en die gebruiken. Dan ben je binnen vijftien minuten klaar met deze taart.

Gebruik voor de vulling pure chocolade met een cacaopercentage van ongeveer 70 procent. Ben je meer een zoetekauw? Dan kun je ook een potje Nutella inslaan. Je hebt dan maar 400 milliliter slagroom nodig in plaats van 600. Tip: je maakt Nutella mooi vloeibaar door het potje een paar minuten in een bakje met heet water te zetten. Kijk wel uit dat er geen water ín de chocopasta komt, want dan wordt ‘ie korrelig.

pannenkoekentaart voor de paasbrunch
Nancy van Batenburg voor Culy

Lees ook: zo bouw je de perfecte pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart maken

Bak eerst de crêpes met bovenstaand recept (of met je eigen recept natuurlijk). Zorg dat ze voldoende kunnen afkoelen, anders gaat je chocoladevulling straks aan de wandel. Zet ze bijvoorbeeld even in de koelkast.

Breek de chocolade in stukjes en laat ‘m au bain marie smelten, samen met de boter en een snuf zeezout. Haal van het vuur af. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Hak ze daarna fijn.

Roer nu 200 milliliter van de slagroom door de gesmolten chocolade. Doe er ook een handje van de noten bij. Klop de rest van de slagroom met de suiker tot een dik mengsel.

Ook lekker: Makkelijk paastaart met chocolade en bitterkoekjes 

Zo bouw je de taart op

Nu kan het leukste werkje beginnen: het stapelen! Let erop dat je de taart opbouwt op het bord (of de etagere) waarop je ‘m wil presenteren.

Begin met een pannenkoek, besmeer met een laag chocolade, leg er weer een pannenkoek op en besmeer met een laagje slagroom. Ga zo door en eindig met een laag slagroom.

Zet een paar paaseitjes in het midden van de taart, bestrooi met de rest van de noten en eventueel wat chocoladeschaafsel. De taart is erg machtig, dus snijd er dunne puntjes van.

pannenkoekentaart Pasen

Meer paas-inspiratie: Verbluffende recepten die niet mogen ontbreken tijdens de paasbrunch