Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Flammkuchen met ei, Prosciutto en groene kruiden

Flammkuchen voor het ontbijt? Het kan met deze versie met ei, Prosciutto en groene kruiden. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook bij de brunch of borrel serveren. Want wie wordt er nou niet blij van een gebakken eitje en zoutige, knapperige ham?

Het is handig als je voor deze flammkuchen kleine eieren gebruikt. Kun je alleen grote vinden? Laat dan een klein beetje van het eiwit weglopen als je de eieren breekt en leg ze dan pas op het deeg. Te grote eieren zullen teveel uitlopen.

Tip: je kunt de plakjes Prosciutto eventueel als ‘stuwdammetjes’ (stuwhammetjes) gebruiken om te voorkomen dat het eiwit van de randen afloopt.

5 x inspiratie voor de flammkuchen uit je dromen

Flammkuchen met ei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Flammkuchen met ei, Prosciutto en groene kruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg het deeg voor de flammkuchen op een bakplaat.

Meng de crème fraîche met de fijngehakte bieslook en dille (bewaar een klein beetje van de kruiden om later over de flammkuchen te strooien) en wat peper en zout. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en laat een rand van ongeveer een centimeter vrij.

Breek de eieren voorzichtig boven de flammkuchen en verdeel de plakjes Prosciutto eroverheen. Geef alles nog een draai peper. Bak ‘m in ongeveer 13 minuten gaar in de voorverwarmde oven, tot de eitjes gestold zijn.

Verdeel de veldsla over de flammkuchen, snijd in stukken en dien op.

Flammkuchen met ei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy