Culy Homemade: aardappel-preisoep met rozemarijn (lekker voor Pasen!)

Organiseer jij dit jaar een paasbrunch? Dan mag een bijpassend soepje niet ontbreken. Deze aardappel-preisoep met rozemarijn lust iédereen. Extra leuk om in kleine glaasjes op het brunchbuffet te serveren. Happy Easter!

Soep maak je pas écht lekker met een paar feestelijke toppings. Dit soepje werkten we af met een schepje zure room en een paar ringetjes bosui.

aardappel-preisoep

Zo maak je de aardappel-preisoep met rozemarijn

Stoof de ui en knoflook aan in een flinke klont boter.

Bak vervolgens de prei tot deze lichtbruin kleurt.

Voeg de bouillon en de rozemarijn toe.

Breng aan de kook en voeg ook de aardappelschijfjes toe. Laat 15 minuten pruttelen.

Vis de takjes rozemarijn eruit en mix tot een gladde massa. Voeg eventueel meer water toe als je van een dunnere soep houdt.

Dien de aardappel-preisoep op in kleine glaasjes en werk af met een theelepel zure room en een paar ringetjes van de bosui.

aardappel-preisoep

Meer soep voor Pasen?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: aardappel-preisoep met rozemarijn (lekker voor Pasen!)
Sluiten