Redactie
Redactie Recepten 11 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Supersimpele bokkenpootjestaart (met advocaat!)

Een heerlijk recept van Annemieke van de fijne foodblog Sweet Little Kitchen voor bokkenpootjestaart. Supersimpel en zonder oven te maken!

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Snijd 100 gram bokkenpootjes over de lengte door de helft. Snijd de andere 300 gram bokkenpootjes in stukjes (deze gebruik je straks in de vulling).

Snijd de cake in plakken en bekleed hier de bodem van de springvorm mee. Druk de cake goed aan op de bodem zodat het één geheel wordt. Zet de gehalveerde bokkenpootjes langs de randen. Als je er vervolgens voorzichtig wat cake tegenaan drukt, blijven de bokkenpootjes goed staan (en door de vulling blijven de bokkenpootjes straks plakken aan de taart).

Maak de slagroomvulling. Doe de slagroom in een kom met de vanillesuiker en de klopfix. Mix tot een stevig mengsel.

Stort een flinke laag vulling op de cake. Maak het wat glad met een spatel of paletmes. Verdeel vervolgens een laagje advocaat over de slagroom. Doe daar overheen een laag met de in stukjes gesneden bokkenpootjes. Verdeel vervolgens de rest van de slagroom over de advocaat en weer een laagje bokkenpootjes. Eindig met nog een laag advocaat en nog wat stukjes bokkenpootjes.

Laat de bokkenpootjestaart minstens twee uur in de koelkast opstijven.

bokkenpootjestaart pasen

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Supersimpele bokkenpootjestaart (met advocaat!)
Sluiten