Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 13 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Hier eet je de komende drie maanden loaded fries van sterrenchef Sergio Herman

Loaded fries zijn de specialiteit van Frites Atelier; de culinaire frietzaken van sterrenchef Sergio Herman. Voor een exclusieve samenwerking met The Butcher bedachten ze vijf loaded fries-specials die je de komende drie maanden kunt gaan proeven.

The Butcher & Frites Atelier

The Butcher, dat zichzelf omschrijft zichzelf als high-end burgerbar, heeft diverse locaties: in Amsterdam, Leidschendam, op Ibiza en in Manchester. Sergio Herman’s Frites Atelier vind je in Den Haag, Roosendaal, Antwerpen, Gent en Brussel.

Je kon al frietjes bestellen bij de burgers van The Butcher, maar met de loaded fries van Frites Atelier leggen ze nog veel meer focus op het aardappelgoud. Bij de culinaire friteszaken van Sergio Herman, die in 2016 werden opgericht, wordt gewerkt met frites van de allerbeste aardappels en creatieve, seizoensgebonden toppings.

Loaded fries met pulled jackfruit, crème fraîche en cheddar

Frites Atelier x The Butcher loaded fries
The Entourage Group

Sergio Herman in Amsterdam

Het is geen geheim dat het een langgekoesterde wens is van de sterrenchef om ook een locatie in Amsterdam te openen. Tijdens het lanceringsfeest bij het recent helemaal verbouwde filiaal van The Butcher aan de Albert Cuypstraat, wijst hij er nog eens op dat er niet voor niets drie kruisjes – de drie Andreaskruisen – in het logo van Frites Atelier staan.

Voet aan de grond krijgt hij echter nog niet in onze hoofdstad, en dat heeft alles te maken met het horecabeleid van de gemeente. Er mogen geen fastfoodzaken meer bij; en Frites Atelier wordt onder die categorie geschaard.

Maar met de samenwerking met The Butcher zijn de loaded fries van de sterrenchef alsnog in onze hoofdstad te verkrijgen.

Sergio: “We hebben er drie jaar aan gewerkt om de bereiding van onze frites van een keukenproces naar een industrieel proces te brengen. Dat is gelukt. Dus nu kunnen we er de wereld mee rond, franchisen of whatever. Het was een lang proces, het bleek heel moeilijk om het in een fabriek voor elkaar te krijgen zonder e-nummers en dergelijke. Ik ben er heel, heel tevreden over. Heel fijn om dit nu als eerste in Amsterdam als een soort collab te lanceren.”

Jossi Eliyahoo van The Entourage Group en Sergio Herman
The Entourage Group

Op het menu

Er zijn vanaf nu vijf soorten loaded fries van Frites Atelier bij The Butcher te bestellen, die exclusief voor de burgerbar zijn bedacht:

  • The Mexican, met gegrilde kip, avocado, jalapeños, zure room en bbq saus
  • Smashed It, een innovatief gerecht dat de populaire ‘smashburger’ combineert met friet
  • Back Ribs, loaded fries met de pulled ribs van The Butcher
  • Nacho Libre, een vegetarische optie met knapperige nachochips. zure room, guacamole, salsa, kaassaus en jalapeños
  • Papas Bravas, geïnspireerd op Spaanse patatas bravas

De specials uit de samenwerking zijn drie maanden lang te verkrijgen bij alle locaties van The Butcher.

Culy was bij het lanceringsfeest; in onderstaande video krijg je alvast een kijkje in het nieuwe interieur van The Butcher én een voorproefje van het menu.

@culynl

Rennen! Voor de luxe frites van sterrenchef Sergio Herman 🤩 #loadedfries #michelin #amsterdamfood #amsterdamcity

♬ Gangsta Boogie – Stuart Moore

Meer over Sergio Herman:

Smashed it loaded fries met smashburger
The Entourage Group

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.