Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 4 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Waar haal je de lekkerste bagels in Amsterdam?

Bagels vind je tegenwoordig op allerlei verschillende plekken. Je koopt ze in de supermarkt en bakt ze vervolgens thuis af en je vindt ze terug op diverse menukaarten in de horeca. Toch is New York-style bagel die op traditionele wijze is bereid, een stuk moeilijker te vinden. Culy helpt je een handje op weg met een paar adresjes voor fantastische bagels in Amsterdam.

We horen je denken: zit er dan zoveel verschil tussen een matige bagel en een fantastisch exemplaar? Jazeker!

Wat is een bagel?

Een bagel is een rond broodje met een kenmerkend gat in het midden. Het broodje wordt voornamelijk in Amerika gegeten waar ‘ie regelmatig wordt besmeerd met roomkaas, gerookte zalm of tomaat.

Bagels worden voordat ze de oven in gaan eerst in een bad met warm water gepocheerd. Dat gebeurt in een mengsel van aardappelzetmeel, water, moutsiroop en zout. Dit geeft de bagel zijn typische smaak, geur én kleur. Deze laatste stap wordt in Nederland vaak overgeslagen. Hierdoor lijkt de bagel in Nederland qua textuur en smaak eerder op een hard broodje.

Alles wat je moet weten over de bagel: een New Yorkse klassieker

bagels
Bron: Unsplash

Waar haal je de lekkerste bagels in Amsterdam?

In Amsterdam zijn gelukkig een aantal zaken te vinden die bagels op de traditionele manier bereiden zodat je voor de volledige Amerikaanse-experience kunt gaan.

1. Breadwinner

De Canadese Jon Fairclough startte tijdens de COVID-periode met het bakken van brood vanuit zijn eigen huis. Binnen de kortste keren stonden er rijen mensen voor zijn deur om bestellingen af te halen. Hij verhuisde met zijn concept naar de Jordaan waar hij nu zijn eigen bagelshop runt. Hier serveert hij bagels met verschillende toppings zoals jalapeño en cheddar. Ideaal om mee naar huis te nemen, maar Jon verkoopt ook bagels die hij belegt met o.a. pastrami of zalm.

Breadwinner
Tweede Laurierdwarsstraat 50HS, Amsterdam

2. Flo’s Deli

Flo’s Deli is voor menig bagelliefhebber uitgegroeid tot dé hotspot om een lekkere bagel te halen. Oprichter Robbie Castelijn werd ooit op het idee gebracht om een bagelshop te openen door zijn dochter die vol enthousiasme uit New York terugkeerde. Het werd een succes en inmiddels heeft Flo’s Deli twee vestigingen met een uitgebreid menu. Hardloper is The Newman: een bagel met pastrami, zuurkool, gesmolten kaas en mosterdmayonaise. Flo’s verkoopt ook vegan-bagels met zuivelvrije roomkaas en wortels in zuur.

Flo’s Deli
Jan Pieter Heijestraat 121
en Utrechtsestraat 122, Amsterdam

3. BagelBoy

Bagels met een Amsterdamse twist? Dan ben je bij BagelBoy aan het juiste adres. De meest recente bagelzaak van Amsterdam opende begin 2024 haar deuren om bagelliefhebbers aan hun trekken te laten komen. De eigenaar wil niet de vergelijking met New York aangaan en serveert daarom bagels op zijn eigen manier, maar wel op authentieke wijze bereid. Zijn persoonlijke favoriet is de rip en dip: een bagel met een bakje roomkaas en crispy chili olie zodat je deze zelf kunt dippen. BagelBoy verkoopt één van de lekkerste bagels in Amsterdam.

BagelBoy
Albert Cuypstraat 190, Amsterdam

4. Village Bagels

De bagels van Village Bagels zijn perfect voor een snelle hap; precies zoals ze in Amerika ook bedoeld zijn. De broodjes worden niet bedolven onder het beleg en happen precies fijn weg. Ook hier worden de bagels in huis gemaakt en belegd met allerlei verschillende opties. Denk hierbij aan klassiekers zoals BLT, gerookte zalm en tonijnsalade.

Village Bagels
Vijzelstraat 137, Amsterdam

5. Tony’s NY City Bagels

Tonys NY City Bagels is een begrip in Amsterdam en omstreken. Al meer dan 20 jaar serveert deze zaak traditioneel bereide bagels. Tony’s innoveert al twee decennia lang zijn bagels. Dat resulteert erin dat de meest verkochte bagel een vegan-versie is met carpaccio van biet. Ook aan de mensen die geen gluten kunnen of willen eten is gedacht: Tony’s verkoopt als een van de weinige zaken glutenvrije bagels in Amsterdam.

Tony’s NY City Bagels
Jodenbreestraat 15, Amsterdam

Meer bagel-inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.