Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 18 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Escobar in Amsterdam heeft een nieuwe chef en een spannend nieuw menu

Het staat altijd al bomvol met borrelende mensen bij Escobar in De Pijp in Amsterdam. Dus over aandacht niets te klagen. Maar het restaurant heeft nu een nieuwe troef in handen. Een culinaire troef, moeten we zeggen. Want met chef Fernando Paez Magro (die eerder werkte bij GUTS, Bar Centraal en Amsterdam Arepas) verandert Escobar in een latin bistro.

Venezolaans

De chef is afkomstig uit Venezuela en neemt niet alleen een lekker culinair c.v. mee, maar ook een hoop Latijns-Amerikaanse smaken. En dus ging het menu van Escobar op de schop. De tapas verdween er van de kaart en er staan nu 14 nieuwe, mooie gerechten op van Fernando.

Kleine gerechtjes, zoals witte mais in een bouillon van gebrande prei bijvoorbeeld. En romige maiscrème met zelfgemaakte crackers van blauwe en witte mais (érg lekker)! Maar ook grotere gerechten, zoals een stevige, hartige ovenschotel van kip en oude kaas, geïnspireerd op Keshi Yena (een gerecht dat volgens de chef veel op Curacao wordt gegeten).

Escobar in Amsterdam

Van ceviche tot arepas

De chef is er dus ook niet vies van om zijn Venezolaanse smaakherinneringen te mixen met ingrediënten en technieken uit de wereldkeuken.  Dat zie je bijvoorbeeld knap terug in een gerechtje van yakitori met gegrilde maïs en een crème van avocado, afgemaakt met zeewierpoeder. Of in een krokant gefrituurde arepa (de chef werkte eerder bij Amsterdam Arepas) met een saus van zwarte bonen en miso, morielje en shiso.

Maar het blijft toch ook onmiskenbaar Zuid-Amerikaans. Bijvoorbeeld met een intens friszure ceviche van watermeloen met tomaat en passievrucht. “Ik droom ‘s nachts van de smaken van Venezuela”, zegt Fernando dan ook. “De passievrucht. De kokosnoot. De arepas. De chillies. De ceviche.” Vinden wij niet zo gek: na ons diner bij Escobar dromen wij over hetzelfde…

Ceviche van tomaat met watermeloen en passievrucht

Op naar Escobar!

Zin om Escobar te (her)ontdekken? Ze zijn elke dag geopend vanaf 16:00 uur en van donderdag t/m zaterdag zelfs al vanaf 12:00 uur, voor de lunch.

Het adres van Escobar:

Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam

Meer goede restaurants in Amsterdam-Zuid:

Arepa bij Escobar in Amsterdam
Het menu van Escobar in Amsterdam
Nancy van Batenburg voor Culy
Het interieur van Escobar in Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.