Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 25 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij tapasbar Escobar in Amsterdam eet je taco’s, ceviche & Spaanse ham

Vroeger vond je op de Eerste Sweelinckstraat, in de Pijp, een gemeentelijk badhuis. Daarna werd het pand jarenlang gebruikt door De Badcuyp, een cultureel muziekcentrum. Maar nu kun je er terecht bij Escobar, een tapasbar geïnspireerd op de Spaanse en Latijns-Amerikaanse keuken.

En Spaans is het ook echt: niet alleen door de inrichting en sfeer – de pinxtos vind je zo op de bar – maar ook door de vele Spaanse koks. De eigenaren hebben overigens geen Mediterraanse roots. Wél hebben Willem Alberts en Roderick Kunst beide voor chefkok Ron Blaauw gewerkt, van wie ze overigens ook hulp hebben gekregen bij de menukaart.

hotspot Escobar Amsterdam 2
Facebook Escobar Amsterdam

Het menu van Escobar in Amsterdam

In het restaurant kun je lunchen, borrelen en dineren. De kaart van Escobar is niet heel uitgebreid, maar wél heel goed. Op de tapasafdeling vind je uiteraard klassiekers als patatas bravas, calamares, Manchego, pimientos de Padrón, Spaanse ham en kroketjes. Uiteraard kan ook de huisgemaakte sangria kan niet ontbreken.

Daarnaast kun je er terecht voor meerdere soorten ceviches en een aantal gerechten om te delen, zoals kip piri piri en taco’s die je zelf samenstelt met lamsvlees, avocado en salsa. O, en wat dacht je van kabeljauw ‘al pil pil’ met chorizo?

hotspot Escobar Amsterdam 3

Warm bad

Escobar is naast een restaurant ook gewoon een bar – en dan ook nog een met een heel goede sfeer. Er zijn allerlei plekjes waar je kunt zitten: aan de eerder genoemde bar, maar ook aan knusse houten tafels in een andere ruimte.

Het interieur is duidelijk meer dan geslaagd, en niet alleen door de gele muur. Je ziet aan niets meer dat het eeuwenlang een badhuis was, ‘maar het voelt wel als een warm bad’ (aldus de eigenaren zelf). Dat wordt versterkt door de gezellige open keuken.

hotspot Escobar Amsterdam 5

Escobar is een fijn restaurant op elk moment van de dag, met welk gezelschap dan ook. Kortom: op naar de Pijp! En dan niet mañana mañana maar gewoon, vandaag nog.

Het adres van Escobar

Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam

Escobar is van zondag t/m donderdag geopend van 12.00 tot 01.00 uur. Op vrijdag en zaterdag ben je er van 12.00 tot maar liefst 03.00 uur welkom. Reserveren kan op de website

Meer restaurants in Amsterdam

taco's bij Escobar

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.