Redactie
Redactie Diner 7 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Echt Arubaans: Keshi Yena

Een bijzonder traditioneel recept uit Aruba: Keshi Yena. Een soort kippastei met veel kaas. Het beste van Hollands én de Cariben gecombineerd!

Zie ook: Culy’s artikel over de beste culinaire hotspots van Aruba

Peterselie fijn knippen, ui snipperen en pruimen ontpitten. Pruimen en olijven fijn snijden en in een pan 2 minuten bruin bakken. Daarna de ui toevoegen en 2 minuten meebakken. Peterselie, tomaten, pruimen, olijven, piccalily, rozijnen, zout en peper toevoegen. Onafgedekt 10 minuten laten sudderen, tot er een dikke saus ontstaat. Van het vuur halen en iets laten afkoelen.

In een kom de eieren los kloppen en het kipmengsel erdoor roeren. De ovenschaal invetten met wat boter, en de bodem en wand bestrooien met paneermeel. 4 plakken kaas ter grote van de bodem snijden en de rest van de kaas in de lengte halveren. 2 ronde plakken kaas op bodem leggen en de wand bedekken met lange plakken kaas, dit mag overlappen. Kipmengsel erin scheppen en het geheel afdekken met de derde ronde plak kaas. Plakken kaas die uitsteken naar binnen vouwen en andere ronde plak erop leggen.

Oven voorverwarmen op 175 graden C. 1 liter water aan de kook brengen. Schaal in braadslede zetten en kokend water voorzichtig in de braadslede gieten (het water mag uiteraard niet in de schaal komen!). De schaal met kippastei in de oven in 40 minuten gaar laten worden. Daarna de pastei 10 minuten laten rusten. Een plat bord of schaal erop leggen en omkeren zodat hij mooi gepresenteerd kan worden. Geniet ervan!

Lees ook ons report over het Arubaanse toprestaurant White Modern Cuisine dat eerder op Culy.nl verscheen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.