Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 3 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

NENI Amsterdam strijkt neer in Zuid met heerlijk Mediterraans eten

Je vond NENI al bij onze oosterburen – in Zurich, Hamburg, Berlijn, München en Wenen om precies te zijn. Maar je kunt ook in onze hoofdstad terecht voor een heerlijke Oost-Mediterraans gerecht. NENI Amsterdam is gevestigd op de plek waar voorheen BAUT Zuid gevestigd was.

Bij NENI Amsterdam eet je heerlijke gerechten uit het Midden Oosten. Naast het restaurant zit ook een deli waar je dagelijks terechtkunt voor versgebakken brood en ander lekkers. ‘s Avonds tovert de deli zich om tot een plek waar je flatbread pizza kunt afhalen. Hoe lekker kan het zijn?

Restaurant NENI Amsterdam: Mediterraanse keuken

Bij NENI worden de meeste kleurrijke Oost-Mediterraanse gerechten geserveerd. Denk aan overheerlijke hummus met in de pan gebakken pita brood, Oosterse salades en gegrilde aubergine-gerechten. Voor de carnivoren staan er ook heerlijke vleesgerechten op het menu, zoals lam van de barbecue en kebab van rode baars en kippenlever.

Op het menu bij NENI Amsterdam

Mediterraanse desserts

Ook aan fijne desserts is geen gebrek. Zo kun je er smullen van Knafeh, een libanees toetje dat bestaat uit mozzarella, deeg, siroop en pistachenoten.

Grootste restaurant van Amsterdam

In het restaurant en op het terras samen passen zo’n 400 man. Dat betekent dat NENI het grootste restaurant van Amsterdam is. Hoef je je in ieder geval niet druk te maken om een plekje. Hopen we dan maar.

NENI Amsterdam deli

De bar van NENI

Ben je klaar met eten? Neem dan plaats in de zogeheten Lemonman Bar waar je heerlijke cocktails kunt drinken of kunt nippen van hun huisgemaakte citroenlikeur. Leuk feitje: de drank én de naam zijn een kleine knipoog naar het oude pand en de oprichter van Citroën die de bijnaam Limoenman droeg.

NENI Lemonbar

Laat de familie Molcho voor je koken

Het leuke aan NENI is dat de familie binnen het restaurant centraal staat. De naam van het restaurant is ontstaan uit de voorletters van de vier zonen van Haya en Samy Molcho: Nuriel, Elior, Nadiv en Ilan. In het restaurant willen ze je ook het echte ‘familiegevoel’ meegeven. Alsof je aanschuift bij je tante, oma of neef.

Met het interieur is overigens ook niks mis. De ruimte staat vol met grote vijgenbomen, er wordt veel gebruik gemaakt van hout en er hangen sfeervolle lichtjes en lampionnen door het restaurant. Gevoelsmatig zit je op het terras in Tel Aviv en dat voelt heerlijk!

Het adres van NENI in Amsterdam:

Stadionplein 8
1076 CM Amsterdam (Zuid)

De openingstijden van NENI: dagelijks geopend vanaf 18:00 uur tot 23:00 uur, de bar is elke dag geopend vanaf 17:00 uur. De deli is elke dag open voor lunch (en brunch) van 08:00 tot 16:30 uur. 

Deze restaurants in Amsterdam zijn ook net open

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.