Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 12 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: macaroni-ovenschotel met gehakt, pinda’s en pomodori-pindakaassaus

Hoe breng je de Italiaanse en Indische keuken samen? We laten het je zien in deze macaroni ovenschotel gevuld met gehakt, pomodori-pindakaassaus, groenten en een krokante korst van Parmezaanse kaas en pinda.

De macaroni-ovenschotel: jong en oud, iedereen is er dol op! Deze variant is geïnspireerd door de signature dish van de Zweedse chef Nina Olsson van restaurant Chez Nina in Amsterdam.

Al sinds de opening staat haar pomodori-pindakaas-pasta, met een intrigerende mix van Indonesische en Italiaanse smaken, op de kaart van het restaurant. Ook wij hebben ‘m geproefd en meerdere keren besteld.

Inmiddels is het recept prijsgegeven, en hebben we er onze eigen draai aan gegeven met deze macaroni-ovenschotel in Indonesische stijl.

Om veel groente binnen te krijgen, gaat er een grote zak nasi-bamigroenten in onze macaroni-ovenschotel. Dat maakt het een prima gezonde maaltijd voor doordeweeks. Zeker omdat dit maaltje  snel op tafel staat: 15 minuten koken, en daarna de oven in. Zo kun je lekker achterover leunen terwijl het eten verder gaart.

Macaroni ovenschotel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Macaroni-ovenschotel in Indonesische stijl maken

  1. Verhit een koekenpan op het vuur en voeg de olie toe. Doe de ui in de pan en bak glazig. Volg met de knoflook en de gember en bak nog een paar minuten mee. Doe vervolgens het gehakt erbij en bak het rul en goudbruin.
  2. Zet ondertussen een pan met ruim gezouten water op het vuur. Voeg de macaroni toe en kook die bijna gaar, ongeveer 1 minuut korter dan op de verpakking. De pasta gaart namelijk verder in de oven.
  3. Doe vervolgens de groenten bij het gehakt in de pan, en bak 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
  4. Meng in een aparte kom de pindakaas met kokosmelk, sojasaus en limoensap. Voeg het daarna toe aan de pan met gehakt, samen met de passata en een scheut van het pastawater.
  5. Haal de pan van het vuur een doe de koriander en de gekookte macaroni erbij. Schep de saus van de macaroni ovenschotel om, zodat de koriander gemengd is met de vulling, en giet vervolgens in de ovenschaal.
  6. Bestrooi die macaroni ovenschotel met panko en Parmezaanse kaas voor een krokant korst en maak af met gehakte pinda’s. Zet in de oven en bak 20 minuten, tot de inhoud van de schaal bubbelt en goudbruin van kleur is.
  7. Laat de ovenschotel kort rusten en serveer.

Nog meer recepten in Indonesische stijl:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.